Giriş
(5)

elektrik-elektronik mühendisine kariyer planı

galandar
merhaba duyurunun gece ahalisi,en iyilerden biri sayılan bir üniversitede(ki bence hiç değil ama o baska bir tartısma konusu) bu bolumu inşallah haziranda berbat bir ortalamayla bitireceğim. akademik zaten dusunmuyordum ancak özel sektörde de hangi alanda ilerleyeceğim konusunda pek bir fikrim yok.b
merhaba duyurunun gece ahalisi,
en iyilerden biri sayılan bir üniversitede(ki bence hiç değil ama o baska bir tartısma konusu) bu bolumu inşallah haziranda berbat bir ortalamayla bitireceğim. akademik zaten dusunmuyordum ancak özel sektörde de hangi alanda ilerleyeceğim konusunda pek bir fikrim yok.

benim icin en önemli motivasyon para. okul arkadaslarımın buyuk bir kısmının yaptıgı gibi bir telekom firmasına girip, görece dusuk ucretle calısmak istemiyorum. birsuru muhendis, kampus ortamı, ama herkes aynı gibi. enerji ve otomasyon alanlarının iyi para getirdiğini duydum. bu donem okulum biraz rahat gibi, boyle firmalarda part-time calısma imkanım olabilir mi acaba, boylece gec kalmıs da olsam bir şeyler kapabilirim belki.
bu alanlarla ilgili olanlardan var mı tavsiye verebilecek olanlar, ya da baska her turlu öneriye acıgım. geleceğimle ilgili paniklemiş durumdayım.
0
galandar
(04.02.11)
ortaya iş çıkarbilme durumun nedir ?

formu basit eğer yetenekli isen birşeyler yapabiliyor isen iyi para kazanırsın.

sadece diploman var ise salla başını al maaşını tarzı bi yerde imza atarsın.
0
orpheus
(04.02.11)
telekom derken eğer gsm şirketlerini diyorsan sektörde en iyi parayı onlar veriyorlar.
0
erostrada
(04.02.11)
alakasiz bir ise girmeye calis.
marketing veya sales mesela. yapabilir misin, seni alirlar mi bilmiyorum. alakali bir kac staj yapsaydin guzel olurdu. buyuk uluslararasi sirketlere, danismanlik firmalarina falan nasil girilir bir ogren. isletmeci veya endustrici arkadaslarina sor onlar bilir. oralarda cok para var. muhendis olarak basliycaginin bir bucuk iki katiyla baslarsin.
0
leci
(04.02.11)
@oprheus, hazirana kadar sadece diploması olan bir sallabaş olmamam icin önerebileceğin bir seyler var mı?

@leci, zor bir alanda okuyup satıscı olmayı da kaldıramam galiba, evet para var ama pek yapıma uygun değil o işler.
0
🌸galandar
(04.02.11)
seni tatmin edebilecek tek sey paraysa, zor bir is yapip az para kazanip mesleki tatminle mutlu olmayacaksan bence satis isleri cok mantikli.
yapacak hic bir is bulamazsan network sektorunu arastir, cisco'nun sertifikalari oluyor onlardan al... mezun oluncaya kadar bir seyler ogrenmis olursun.
0
leci
(04.02.11)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.