[]

Ekvador'da Muz Hasatı Takvimi Nasıldır?

bunu bilene 12 yaş zirvesinde votka ısmarlıyorum.




 
muz, nisan sonunda olgunlaşmaya başlar. havalar "soğumadan" yani yaz bitmeden toplanır. yaz ortasında yeşil ancak şekillenmiş muzlar hasat için hazırdır.

ben katılamıyorum. posta ile rica edeyim votkayı.
  • ben smyrna  (03.02.11 15:49:20) 
türkiye için mi bu ay hesabı yoksa ekvador'a göre mi?


  • serseri marti  (03.02.11 16:00:17) 
ekvator. o yüzden "soğumadan" dedim :)


  • ben smyrna  (03.02.11 17:19:50) 
muz hasadı zamanları yetiştiği iklime göre zaten genelde aynı zamanlarda yapılır. genelde haziran ayından itibaren yeşil renkte olup kabuğu belli bir inceliğe ulaşınca hasadı yapılıyor. ekvador'da hasat genelde 12 hafta sürüyor ve kaliteli ürünler çıkıyor. çünkü doğal felaketler az orda ve iklim çok elverişli. ama son zamanlarda yaz sıcaklıklarında düşüşler görülmeye başlandı. bu da hasat zamanını uzatıyor ve kaliteyi düşürüyor.


  • ermanen  (03.02.11 20:09:01) 
ekvator'da tarlalar 12'ye bolunmus vaziyette, dolayisi ile her daim hasat var. zaten her muz agaci senede 1 kez urun verir, sonra o agaci kokune yakin keserler, 1 sene sonra ayni terane.

ps: vodka hakkim mahfuzdur.
  • demented  (03.02.11 23:09:35) 
demented haklı çıktı, votka senindir.


  • serseri marti  (10.02.11 16:21:34) 
tamam da muzun yetiştiği her yerde durum aynı. ekvador ülkesine özel birşey değil ki bu. muz zaten yetiştiği yerlerin hepsinde bütün yıl boyunca hasat ediliyor. çünkü yetiştiği yerler ekvatora yakın olduğundan dolayı iklim buna el veriyor. ama mahsül en çok mayıs ve haziran aylarında oluyor.

votkayı alamam zaten, maksat bilgi olsun :P
  • ermanen  (18.02.11 06:53:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.