[]

şu sigara otomatları nasıl çalışmakta?

merhabalar akraba ziyareti dolayısıyla almanya'dayım ve ziyaretinde bulunduğum kimse sigara içtiğimi bilmiyor (evet 17 yaşındayım). istediğim sigaranın (lucky strike) kodunu giriyorum, gerekli miktarı (doğru miktar olduğundan eminim) yerleştiriyorum, bekliyorum ve 5 euromu geri veriyor sadece. bir yerde yanlışlık yok değil mi? "istediğim sigaradan kalmadığı için böyle yapmakta herhalde" dedim ama gene de bir sormakta fayda gördüm. çok uzattım sanırım lucky strikesızlık başıma vurdu derdimi sadece lucky tiryakileri anlar :(




 
almanyanın vatandaşlarına verdiği kimlik kartını sokman lazım otomata. 18 yaşından büyük olduğun böyle anlaşılıyor, çipli mipli bişi ya.

alman vatandaşı değilsen otomatın olduğu cafenin kasaya filan sor, onlar senin kimliğine bakıp kimlik kartı yerine geçebilen bir kart verebiliyorlar. ancak 17 yaşındaysan zor verirler tabi :)
  • mefati bir cirpida okunur  (03.02.11 13:32:42) 
yok artık ya :/ desene bizim sigara işi yattı


  • farabi  (03.02.11 13:38:46) 
@mefati kusuruma bakma bir soru daha sormam gerekiyor. 2 ay sonra 18 olduğum gerçeği bir işe yarar mı?


  • farabi  (03.02.11 13:41:42) 
yaramayabilir malesef. ama türklerin işlettiği kiosklar daha bir esnek olabiliyor tabi.

iki ay daha bekle, istediğin gibi iç sigaranı çocuum.
  • mefati bir cirpida okunur  (03.02.11 13:43:37 ~ 13:44:05) 
bi tabak tan dene şansını belki sormazlar.


  • cisterna  (03.02.11 13:43:46) 
@mefati zaten 10 günlüğüne geldim buraya :)

@cisterna kusura bakma anlayamadım :D
  • farabi  (03.02.11 13:47:21) 
tabak yazan yerdlerde de satıyolar ya hani sigara böyle büfe gibi. garda marda olur. tabak tütün almanca. bildiğimiz tabak çatal kaşık diil.


  • cisterna  (03.02.11 14:28:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.