[]

zamanı nasıl yavaşlatabilirim

böyle gerekirse sıkıntıdan patlayayım, ama saate bir bakayım daha sadece 1 saat geçmiş olsun (mesela)

boş durunca bile çok boş duruyorum farkında olmadan, bir bakıyorum 5 saat geçmiş. allah allaaah. saate 23tür diye bakıyorum, 03:00 çıkıyor filan. bi dur.

not: bilgisayar/internetle alakasız belirttiğim gibi. yani bomboş bir tarlanın ortasında durunca da hemen geçiyor. dalmıyorum, kendimdeyim. hatta elektrik kesikken de geçerli bu. sıkılınacak-sıkılınmayacak şeyler konusunda bir yeri mi bozdum ne yaptım.

saat kullanmadım. saat kullandım. aynı.

 
koş, kendi etrafında dön, yapabiliyorsan ışık hızına ulaş.
everest'e tırman, uzay istasyonunda yaşa.
veya farkındalığa ulaş.
  • :/  (03.02.11 01:24:52) 
ben sanirim nedenini tahmin ediyorum: kafanizdan gecen cok sey var; yapmak istediginiz, siraya koydugunuz. herhangi birine odaklanip baslayip bitiremediginiz icin hic bir sey yapamiyorsunuz. en iyisi hayatta herseye yetisemeyecegimizi, herseyi ogrenemeyecegimizi, heryere gidemeyecegimizi kabullenip, bir taneden baslamak. herseyi ayni anda yapmaya calismaktan vazgecin, sadece birseyi iyi yapin. o zaman gecen vaktiniz daha verimli olacaktir. (ugh kitap gibi oldu idare et)
kisaca: yapacak hicbirseyin, kafanda hicbir planin olmasaydi zaman gecmezdi!

  • freefroglet  (03.02.11 01:30:42 ~ 01:36:21) 
abi elini sıcak bir şeye koy, bak bakalım zaman geçiyor mu. dört beş saniye on saat gibi gelir.

ama tasvip etmiyoruz tabii. bunu belirtme amacım tamamen göreceli ve görecesinin de sana ait olduğunu belirtmekti. akıyorsa aksın yapacak bir şey yok. mutlu olduğunu gösterir işte ne güzel.
  • sen git ben geliyorum  (03.02.11 01:34:19) 
yani soruyu biraz da yanlış sordum sanırım; şu tür bir şeye de ihtiyacım var, mesela halı dokumak çok uğraştıran bir şeymiş ve zaman geçmek bilmiyormuş? o tür bir şey de lazım.

tabi şimdi dertler sıkıntılar nedeniyle zamanın geçmek bilmediği anlarını hatırlayanlar bana kızacaktır belki de, aradığım o değil, o bana da olur ama zaman yavaş geçsin diye hep kötü bir olay yaşayacak da değilim ya? uyusam bile saatler geçiyor yahu. (tamam bu galiba ihtimal dahilinde)

bir de derdim zamanın tümden geçmesi, ne bileyim yaşlanıyor olmak, ölüme yaklaşmak vb konular değil; daha çok, o 24 saatlik kabullendiğimiz süreçte dengeyi sağlayabilmek. anlatabildiysem.
  • oldu görüşürüz  (03.02.11 01:36:02) 
@freefroglet; ama yok, mesela ne olsun; atıyorum heykeltıraş olayım ve uğraştıran bir şey sonuçta, bu sefer de uğraş uğraş derken zaman geçiyor. ya da daha normal bir örnek, bir kilo pirinç alıp döküp tek tek sayayım, .. aa bi dk aydınlandım hafif, çok mu ağır kanlıyım, başkasının bir saatte yapacağı işi beş saatte mi yapıyorum. ama yoo. (bkz: sesli düşünüyorum)

şimdi ben bu cevabı yarım dakikada yazdım kesin kaç dakika geçmiştir bak.
  • oldu görüşürüz  (03.02.11 01:43:09) 
  • :/  (03.02.11 01:59:12) 
sesli dusunmeye devam :) hic tanimadan etmeden bilmeden degerlendirmek zaten zor. yakin arkadaslariniz varsa onlara sorun, belki de daha once akliniza gelmeyen nedenlerin farkina varirsiniz.


  • freefroglet  (03.02.11 02:01:53 ~ 02:02:21) 
normal ömründen 1 saniye daha uzun yaşayabilmen için saniyede 400.000.000 km (dört yüz milyon) hızla hareket etmen gerek.

nefret ettiğin bir şehir ve üniversitede bir bölüme yerleş, 1 yıl okulu uzat işte o anda zaman duruyor. herhalde durması işine geliyordur..
  • kisa bisey olsun istemistim  (03.02.11 03:07:33) 
adam anlatmış : www.eksiduyuru.com


  • nereden baslasam  (03.02.11 04:02:43) 
  • ermanen  (03.02.11 07:02:55) 
bebek bak.


  • sui  (03.02.11 07:54:44) 
uzay gemisine binip ışık hızına yakın bir hızda seyahat ederseniz göreceli olarak zaman yavaşlar


  • spankenstein  (03.02.11 09:30:29) 
hiç bişey yapmadan otur yavaşlıyor


  • yuto  (03.02.11 10:43:29) 
150 kg nın usutne cıktıgında yavaslıyor zaman. gorelilik teorisi fln hep bunlar.


  • bryan fury  (03.02.11 16:50:25) 
zamanı yavaşlatmayı çıkar aklından. denedim yüzde yüz çalışmıyor


  • clones  (03.02.11 17:39:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.