[]

Özel Üniversitelerle Sözleşme

Merhabalar.
Öncelikle neden bu kadar istediğimi anlatayım;
Yaklaşık 50 yıl önce dedem artvinde diş hekimliğine başlamış.daha sonra bursaya gelip bir hastahane açmış.kendi çapında,küçük bir hastahane.daha sonra 3 oğlunu da diş hekimi yapmış.üçü de istanbul üniversitesinde okumuş.-ki bunlardan biri benim babam- ve o hastahane hala çalışmakta.fakat bi dizi talihsiz olaylar silsilesi yüzünden hastahane çarkı zor döndürür durumda.
işin kötüsü kuzenlerimin hiç biri diş hekimi olamadı.
velhasıl hastahanenin devamı ve benim gelecekteki ideallerimi gerçekleştirmem için diş hekimi olmam gerekiyor. (aslında sadece para kazanmam gerekiyor ama onun da en kolay bu sayede olacağına inanıyorum)
ailem de -özellikle dedem- diş hekimi olmamı çok istiyor.çünkü diğer kuzenlerimden hiç bi umut yok.bi kısmı da bebe zaten.
Bildiğiniz gibi diş hekimliği fakulteleri vandan istanbula 10 puan farkediyor (504 van - 515 çapa )
Sonuç olarak ben ikinci kez üniversite sınavına hazırlanıyorum.aslında şu an her şey yolunda.ama ben pek emin değilim kazanabileceğimden.ayrıca okul puanım da çok düşük.53(75 üzerinden).ailemin de özel üniversiteyi karşılayabileceklerini zannetmiyorum.
----
Soruma geliyorum:
Geçen gün üniversite mezunu bi arkadaşımdan eğer puanın iyiyse,ama özel üniversitelerde burslu okumaya yetmiyosa iyi bi indirimle belli bi ortalamanın altına düşmemek şartıyla sözleşme yapılabileceğini,daha ucuza okunabileceğini söyledi.bana da bi umut doğdu tabi.
yani arkadaşlar.bunun bi aslı var mıdır? eğer varsa ne kadar bi puan gerektirir? ne tip bi sözleşmedir? bunları öğrenmek istiyorum.
480den aşşağı bi puan yapacağıma inanmıyorum.kötümser tahminim bu.
okuduğunuz için gerçekten teşekkür ederim.İyi akşamlar.

 
Öyle bişey ne gördüm ne de duydum açıkçası. Mantıklı düşününce o kontenjan dolmazsa sen yine o puanla girebilirsin sonuçta ama dolarsa saçma birincisi kontenjan dolmuş yani alamazlar fazlasını ikincisi diş hekimi gibi kafa bi bölümü puanını yaparak kazanacak çok kişi olacaktır yani sana neden ihtiyaçları olsun bunu anlayamadım. Anca dediğim gibi kontenjan dolmayacak falanda filanda ama diş hekimliği gibi paralısı bile kesin dolan bi bölüm için bu çok zor bence. Sonradan hayal kırıklığına uğrama diye anlattım bu şekilde yanlış anlama.


  • layer26  (02.02.11 20:27:49) 
ben de aynen senin gibi düşündüğüm için sordum zaten soruyu.ama geçtiğimiz iki seneye baktım.özel üniversitelerin pek de dolduğu söylenemez.daha öncesini bulamadım.hatta 2009da erciyes üniversitesinde bile 2 boş kontenjan kalmış.


  • hephaistos  (02.02.11 20:33:40) 
Diş hekimliği bölümleri nasıl boş kalmış hayret umarım faydalı bişeyler olur senin için.


  • layer26  (02.02.11 20:44:40) 
Kötülemek gibi olmasın da 75 üzerinden 53 okul puanıyla bence çok zor o çeşit bir bölüme girmen yeni sistemden haberim yok ama 480 sanırım biraz fazlaca bir puan hedeflerini gözden geçir derim


  • saiko  (02.02.11 21:07:09) 
diş hekimligi var mı veya orası icin gecerli mi bilmiyorum ama bahçeşehir de puanınla kazanıp ortalamanı 3.00 üzerinde tutarsan %50 3.50 üzerinde olursa %100 burs veriyo o dönem ve/veya sene için. bu durum bazı özel ünilerde var sanırım.


  • rurouni  (02.02.11 21:08:09) 
@saiko
480i geçmişliğim çoktur taramalarda.kötümser bi puan 480 yani.

  • hephaistos  (02.02.11 21:23:02) 
Taramaları referans olarak olma derim nice arkadaşım vardı, hatta ben dahil o taramalara bakıp tahmin yapmaya çalışan, onlar sıçan tarafta oldu ben ise yükselten taraf oldum o yüzden diyorum


  • saiko  (03.02.11 08:04:30) 
dogru soyluyosyn da sonucta su an bişeyi referans almam gerekiyor.ve tek kaynak da bu taramalar.


  • hephaistos  (03.02.11 14:37:56) 
Bişeyi referans almak zorunda değilsin kendine opsiyonlar üret, tanı. Sadece diş hekimliği diye yola çıkarsan ya bu duyuruyu buraya yazacak kadar bile vaktin olmamamı ya da 2. seneyi göze almalısın


  • saiko  (03.02.11 17:45:59) 
:)
tamam aynştayn teşekkür ederim.mesajımı okuduktan sonra cevap vermeyi deneseydin keşke.nasada işler nasıl.

  • hephaistos  (08.02.11 03:56:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.