[]

1 aylık türkiye gezisi için tavsiyeleriniz ve sorularım

Merhabalar efendim,
Yaş ilerlemeden hazırda elimde fırsat varken kendi ülkemi dolaşayım biraz diyorum. amacım turistik değil, gerçekten birşeyleri görebilmek, ülkemi biraz daha tanıyabilmek. bu doğrultuda ankaradan trenle ilk olarak karsa hareket etmeyi planlıyoum, artık ondan sonrası hakkında pekte fikrim yok, şimdilik trenle çevredeki illeri dolaşırım diye düşündüm ama herşey çok ani gelişti ve önümüzdeki pazartesi yola çıkacağım bu yüzden öyle yapma şöyle yap şeklinde tavsiyelerinizde benim için çok makbule geçecektir.

toplam zaman zarfım 3 hafta olacak artık 3 haftada ne kadar yer görsem, ne kadar insan tanısam benim için kardır.

ancak dediğim gibi herşey hızlı gelişince biraz hazırlıksız yakalandım, ilk önce bir sırt çantası almayı planlıyorum hem iş görecek hem de fiyatı makul olmalı ee malumunuz üzere bu konuda da ne yapmalıyım fikrim yok. bunun dışında yanıma bol bol kazak iç çamaşırı çorap almayı düündüm, aman ha şunu da unutma diyeceğiniz bir şeyler var mıdır.

genel olarak aklımda gitmek istediğim yer olarak doğu illeri var, bu illerde kalacak uygun fiyatlı yerleri nasıl bulabilirim, cahilce bir soru olabilir ama oralarda da hostel tarzı yerler var mıdır?

dediğim gibi bu konuyla bağlanyılı her tavsiyeniz benim için çok değerli olacaktır, çünkü pek bir cahilim bu konularda. şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

 
tarih konusunda emin misin? doğu kar kış altında. batı desen bugün biraz güneş gördük istanbul' da ama buz gibi hava.


  • ykyt  (02.02.11 20:25:02) 
evet mayıs'a doğru gitsen daha bir güzel olurdu oralar.


  • Sabac  (02.02.11 20:33:51) 
evet farkındayım şu anda çok soğuktur oralar ancak bir daha elime böyle bir şans geçeceğini sanmıyorum, o yüzden maalesefki kararlıyım pazartesi günü yola çıkmaya.


  • bir zamanlar cocuktum  (02.02.11 20:36:54) 
alabiliyorsan yanına bir gps falan al. bir dijital ses çalıcı (mp3 player demeyi sevmiyorum) ve uzun vadede okuyabileceğin bir kitap al. tren yolculukları kitap okumadan geçmiyor çünkü.


  • Sabac  (02.02.11 20:39:09) 
mümkünse kat kat giyinebileceğin elbiseler hatta içlik yada kilotluçorap tadında birşeyler (ciddiyim!), kara kışa dayanıklı iyi bir bot, eldiven-atkı-bere..unutma bunları.


  • purkinje  (02.02.11 20:40:49) 
yedek telefon bataryası al yanına. şarjım bitti derdin olmasın. ayrıca yanlız mı çıkıyorsun yolculuğa?


  • ykyt  (02.02.11 20:54:46) 
aynısını biz de yapmıştık 4 sene önce, gayet eğlenceli olur, madem gaza geldin bir kere, yap gitsin geri dönme sakın.
mutlaka tren tur kartı al, o kart sayesinde tüm trenlere (yataklı vagon hariç) binebilirsin.
ben gittiğimde yazdı, o dönemde yurtkurun yurtları boş oluyor ve o yurtlar otel gibi işletiliyor, hem çok ucuz olur hem de doğudaki pek çok otelden daha rahattır.. onlarda şansını dene, eğer boş oda varsa kiralayabilirler. biz 2 arkadaş 8 kişilik odada tek başımıza kalıyorduk, kızlar da kız yurdunda kalıyordu.
yanına birini daha bulabilirsen çok daha iyi olur.. sözlükten falan araştır, oralarda kalan ve seni misafir edebilecek, gerektiğinde rehberlik edecek birilerini bul. otel çok pahalıya gelecektir. yanında mutlaka silah bulundur, kullanmasan bile kendini güvende hissedersin, en azıdan göz yaşartıcı sprey falan al. bol bol kazağa pek de gerek yok, 2-3 tane alsan yeter de artar bile, ama kazağın altına giyilebilecek şeyler al, yün içlik falan çok terletir, en iyisi uzun kollu tshirtlerden almak, hem ucuzdur da onlar, collezione-leke jeans falan git al en adisi-ucuzundan, ne de olsa içine giyeceksin.
sırt çantasını karrimor falan alma, git ucuzundan bir şeyler al, dağa tırmanmayacaksın sonuçta.. ben tonla para verip pahalı bir şey almıştım, hala yanarım o verdiğim paraya..
  • de jure  (02.02.11 20:57:27) 
@ykyt evet yalnız çıkmayı düşünüyorum ama bende gelirim diyen varsa benim içinde fena olmaz:).


  • bir zamanlar cocuktum  (02.02.11 21:00:31 ~ 21:00:45) 
şu ana kadar erzincan hariç bütün şehirlerdeki üniversitelerin konuk evlerinde kalmayı planladım (evet iki dakikada ancak bu kadar:)), fiyat olarak ortalam 30-35 tl, bana iyi gibi geldi bu fiyatlar, bilmiyorum tecrübeli arkadaşlar neder tabi.


  • bir zamanlar cocuktum  (02.02.11 21:04:51) 
gıçın donar..
herseferinde "ben neden buradayım?" dersin..
demedi deme, eziyet etme
  • extasy  (02.02.11 21:09:05) 
@extasy işin aslı bu benim son şansım bundan sonra karşıma böyle bir fırsat çıkmayacak, o yüzden kıçım da donsa, pipim de düşse gitmeye kararlıyım.


  • bir zamanlar cocuktum  (02.02.11 21:12:01) 
erzincana gitmesen de olur...


  • de jure  (02.02.11 21:15:43) 
arkadaşlar her şeyi yazmış zaten.
ama ben artvini kesinlikle gör derim.

  • hephaistos  (02.02.11 21:28:42) 
istanbulda "decathlon" diye bir mağazadan çok iyi içlikler almıştık. kayakçıların giydikleri türden. hem alt hem üst, mümkünse 2 şer çift edinmekte fayda var. geleneksel beyaz yün içlikler de işini görür ama çok soğuklara karşı her ikisini de giymek zorunda kalacaksın. onların yıkanma/değişme durumları kazağınkinden çok daha kritik olacak.

sakın çok sayıda kazak alma. 2 tane çok kalın kazak yeter. dediğim mağazadan alınan içlikler en alta giyiliyor ve gerçekten işe yarıyor, (12 mi 15 tl mi neydi) onun üstüne uzun kollu bir fanila, (de facto dan almıştım, bayağı iyi) bu iki katın üzerine tercihen boğazlı yün ve dar bir boğazlı kazak, en üste de kalın kazak.
yani, içlik, uzun kollu atlet, boğazlı kazak, normal kazak ve mont, toplam 5 katta -30 derecede üşümeyecek duruma gelmek mümkün. (kapalı ortamlara girdiğin vakit, mesela trenlerde içerisi sıcak olacak, üstünü değişmen gerekecek (1-2 katı çıkaracaksın). bunu da unutma)

eldiveni alırken paraya kıy, dediğim mağazada montlar ve eldivenler "-10, -15, -20 derece soğuk içindir" gibi ibarelerle satılıyordu. bu konuda unutmaman gereken şey şu, eldivenin içine iç eldiven şart. bayan eldiveni gibi ince ama çook faydalı. soğuk havada cebinden birşey çıkarman gerekecek, ya da foto çeerken çok işine yarayacak. bu aşamada ellerin direk soğuk hava ile temasını engelliyor.

en önemli şey mont olacak, kalın ve rüzgar geçirmeyen birşey olması lazım.

çantanın su geçirmez olması önemli. bir önemli detay daha, bir fermuarda iki adet tutacak zımbırtı (kulp) olması çok çok önemli, ıvır zıvırlar için de bolca cep olsa iyi olur. ne kadar az eşya alırsan o kadar rahat edersin, o yüzden iç çamaşırı ve çorap gibi şeyleri kullanıp atarak ya da gerektiğinde yıkayarak yanına alacağın eşyayı azalt.

en önemli şeylerden biri bot, dediğim mağazada 45 ytl ye süpper ötesi botlar vardı. İSPARK (yanılmıyorsam, Edirne yolundaki) içindeki Decathlon mağazasının muadilini bulsan iyi olur.

oralarda hostel yoktur, yıldızsız ya da tek yıldızlı oteller vardır. direk karsa gitmektense önce erzurumu görüp sonra karsa geçmek, oradan karayolu ile doğu beyazıta devamında da vana ulaşmak, burdan denizyoluyla tatvana varmak ve güneydoğu ekspresine kavuşmak muş palı elazığ güzergahi ile malatya adıyamana oradan da gaziantep şanlıurfa mardin istikametine gidip, dönüşü mardin diyarbakır üzerinden yapmak bir alternatif..

umarım işine yarar, başka sorun olursa mesaj at..
  • anonimyususer  (02.02.11 21:41:19) 
ennn önemli şeyi unutmuşum, dudak nemlendiricisi neutragina olsun, nivea işe yaramaz.


  • anonimyususer  (02.02.11 21:42:55) 
söylendiği üzere decathlon önemli ancak bir istanbul'da değil bu meret:

www.decathlon.com.tr

şu anda kar botları, 36 tl - 45 tl'den başlıyor. işini görebilecek sırt çantaları 54- 225 tl arası. 10 tl'den 60 tl ye kadar çeşit çeşit kullanışlı polarlar var.
  • hewit  (02.02.11 22:22:09) 
yer varsa öğretmenevlerinde de fiyatlar uygundur, yurt filan olmazsa deneyin derim.


  • tedirginlik hucresi  (02.02.11 22:32:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.