[]

kurabiye canavarları gelin beri

sevgili ümit ustalar

10-15 kere aralıklı zamanlarla tatlı tarifleri bulunan sitelerdeki farklı tarifler denedim.gelin görin ki beceremiyorum.içindekileri harfiyen koyuyorum ve hamuru uygun yapıyorum ceviz büyüklüğünde fırına veriyorum.fırının içinde bunlar mayışıp hep beraber elele tutuşup bi bütün oluyorlar.ve benim de sinir katsayım artıyor.fırının derecesini hep tariflerdekine ayarlıyorum mesela bu akşam ki 170di yine aynı sonuç.ne yapmalı?vazmı geçmeli kurabiyeden keke devam mı etmeli.annemde hiç yapmaz mesela oda bilemiyor sorunu.sizinkiler ne der bu soruna?


 
ben erkek halimle şurdaki damla çikolatalıyı yaptım. epey büyük oldular ama tadı muhteşemdi. sen de bir dene istersen.

hurarsiv.hurriyet.com.tr
  • bira sisesi kapagi  (02.02.11 19:07:52) 
fırını önceden ısıtıyorsunuz değil mi? bu biir.

ikincisi de, unu biraz daha arttırmayı, sıvıları azaltmayı denediniz mi?

bir de elbette dip dibe dizmemek lazım hamur toplarını. en nihayetinde kabarıyorlar.

bir de, 200 derece daha uygun gibi geldi bana ama 170'le hiç denemedim ben çünkü.
  • vercingetorix  (02.02.11 19:09:57) 
tadında sorun yoksa biraz daha aralikli yerlestir,daha kucuk yap
tecrubeyle, seviyorsan vazgecme

  • rn  (02.02.11 19:12:15) 
fırını önceden ısıtmayı tarife göre yapıyoru m bazılarında öyle bir uyarı yok.

tamamen tarife göre uyguluyorum kafama göre artırma yada eksiltme yapmadım hiç.

dip dibe dizmedim hiç yani 1 cm falan araları var ama genişliyorlar.

tadını çok seviyorum her defasında güzel oluyor ama şekilli olmayınca babam bozuyor beni işte.

birde annembiraz önce akşamları elektrikler daha güçsüz oluyor dedi.sabahtan ya şunları dedi.yada tarifteki dereceden biraz daha fazla yüksek ayarla dedi.var mı aslı astarı?
  • hıkmıkzık  (02.02.11 19:18:09) 
fırını önceden ısıttığınızda fazla ısıtmayın resmen ılık olsun.çünkü kurabiye içinde bulunan margarin birden eriyor.ayrıca kullandığınız malzemelerin markası bile farklı sonuçlar oluşmasına sebep olur.o sebeple aynı marka malzemelerle deneyerek kendi ölçünüzü bulmanız lazım.
işe sıvıları azaltarak başlayabilirsiniz.

  • garnet  (02.02.11 19:46:03) 
firinin tipi de etkili olabiliyor, eger firin turbo firinsa biraz daha dusuk bir ayarda pisirmek gerekiyor. sanirim bu isler icin en iyisi davul firinlar galiba annem onlardan kullaniyor pastalar icin.


  • Labyrinthe  (02.02.11 19:53:24) 
pişerken yayılıyorsa unu arttır, başka bişeye gerek kalmaz. ölçüden yarım bardak fazla koyman yeter.


  • opucuk baligi  (02.02.11 20:25:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.