[]

arabaya ne oldu?

Dun dik bir yokuşu 3. viteste alma hatasına duştum. yolun yarısında araba durmak uzereyken 2'ye duşureyim dedim ama arkadan araba geldiği için gaza biraz fazla bastım ve o yokuşu çıktım. sonrasında arabadan iğrenç bi koku geldi. (yanık lastik değil. daha keskin) motoru birkaç saat dinlendirdim koku gitti amaaa bu sefer de normalde 60'ta 3. vitesle giderken şimdi o hızda 4'e bile atsam motor bağırıyor. Ne olabilir muhtemel sorun?




 
ilk aklıma gelen; balataların canına okumuşsun


  • pposeidon_1  (02.02.11 15:35:27) 
debriyaj balatası kaçırıyor dostum. En son ne zaman değiştirdin balatayı.


  • Dharmalı  (02.02.11 15:37:05) 
@dharmalı: birkaç ay oluyor balataları değiştireli..


  • black sabahat  (02.02.11 15:54:57) 
balataları mı , balatayı mı. fren balatalarından bahsetmiyorum baskı balata dedim. Eğer debriyaj balatasını değiştirdiyseniz, ustaya gidin hemen. Debrijay balataları ortalama kullanımda 50000 km götürür.


  • Dharmalı  (02.02.11 16:06:16 ~ 16:06:52) 
yokuştaki olayda debriyaj baskı balatasının ömrünü biraz azaltmıştır ama 2. durumdaki olaya yol açmasına neden olduysa debriyaj setinin değiştirdiğin yerde özensiz işçilik veya kalitesiz parça takmış olabilirler


  • fkplstc  (02.02.11 16:06:26) 
@dharmalı: butun balatalar değişti. bu durumda ustaya gitmek farz oldu herhal..


  • black sabahat  (02.02.11 16:09:13) 
bütün balatalar değişti diyorsunuz da ustaya kaç para verdiniz? yani debriyaj balatasının değişme maliyeti size 300-500 ye patlar tabi arabanın markasını bilmiyorum. o koku debriyajdan gelmiştir. eğer yeni değiştirttiyseniz ya kaçırttınız ya da yarı ömrünü yediniz.


  • ykyt  (17.02.11 13:21:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.