[]

Pdf, Gömülü Fontlar, vs

Merhaba,

Bir programdan PdfCreator (sanal yazıcıyla pdf yapan bir program) ile pdf kaydediyorum. Pdf 4000'dpi çözünürlükten düşük olursa notalar bozuk görünüyor ve font listesinde notaların yazıldığı Maestro fontu gömülü yazıyor.

4000dpi yaparsam, dosyanın font listesinde Maestro olmamasına karşın, bu fontun yüklü olmadığı bir sistemde dahi notalar düzgün görünüyor.

(Gündüz matbaada deneme için yaptığım rastgele bir dosya 600dpi olmasına rağmen matbaacının bilgisayarında düzgün göründü ve font da gömülüydü. Sonra ben bu pdf'i Inkscape ile düzgün bir şekilde açmaya çalışırken fontları sildim, tekrar yükledim, bir şeyler yaptım, bu dediğim abuk durum oluştu).

Bunda bir terslik yok mu?

Bir de, "softfont olarak yükle"yi mi seçmem lazım?

*Aslında yapmaya çalıştığım, Finale adlı güzide programdan pdf'ler yaratmak, sonra bunları bir vektör grafik editöründe açmak ve hepsine sayfa numarası eklemek.

Çok karışık sordum, değil mi? :(

 
4000dpi?! yazım yanlışı mı var? 4000 dpi çok yüksek bir çözünürlük, sorunla alakası varmı bilmiyorum gerçi. 300dpi'ın üstünü basacak makinayı geçtim onu algılayacak insan gözü yok pek.


  • fortisvita  (02.02.11 01:25:16) 
PdfCreator'ın en yüksek çözünürlüğü 4000dpi. Varsayılanı 600 idi. Sonra fontları silip yeniden yüklediğimde bozuldu bir şeyler ve sadece 4000dpi yaparsam pdf'de notalar görünüyor.

Finale ve PdfCreator'ı tekrar kurdum filan, düzelmedi.
  • fadetoreality  (02.02.11 11:12:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.