[]

cep telefonunda jar mı iyi sis mi?

oyun indirmek istiyorum, telefonum simbiyan v3 destekliyor, böyle uzun süren ve kaydedilip devam eden, sürükleyici oyun arıyorum

sorum iyi oyunlar sis uzantılı mı olur, jar olarak da iyi oyun var mı ve fakrları nelerdir

bir de bazı forumlarda oyunlar değişik çözünürlüklerde veriliyor. 200x225 gibi mesela, en iyisi en yüksek çözünürlük mü.

 
sis daha iyidir onu soyliyebilirim. cozunurluk konusunda ise emin değilim.


  • rurouni  (14.02.08 19:32:54) 
çözünürlüğü telefonuna uygun olanını seçersen daha verimli oynarsın. yeni modellerin çoğu 200*225 220*320 bildiğim kadarıyla, yüksek seçmen daha iyi.


  • only  (14.02.08 20:18:40) 
jar'ı çalıştıran sis'i sis'i çalıştıran jar'ı çalıştırmazdı eskiden. Jar oyunlar java tabanlı basit, sis oyunlar daha komplike diye hatırlıyorum Sis oynucan yani.


  • thefirstfbli  (14.02.08 23:07:40) 
jar bildigimiz java iken, sis symbian a ozeldir.
javasi olan telefonlarda sisler calismazken, sis i calistiran tum telefonlar jar i calistirir (calistirmayani varsa o telefon maldir)

sisler daha iyidir ve genelde daha buyuktur. bu tvde altyazilarla falan gecip duranlar hep java oyunlardir. her javali telefonda calistigi icin cok tutulurlar. diger oyunlar daha zor bulunur ve genelde 20-25$ dan satilir.

bunlardan en babalari misal skyforce 1 & 2, xyanide, brother in arms eib, another world, westline, rally pro, lock 'n load 1&2, metldown, midtown madness, jek. daha fazlasi da var da aklima gelenler bunlar.
bu saydiklarima symbian v3 de var midir bilemem. series 60 icin en babalari bunlardi :)
  • entrapmen  (14.02.08 23:48:56) 
sis, symbian için doğal dosya formatıdır. tüm apilere (opengl es dahil) ve donanıma ulaşıp etkin olarak kullandığı için daha iyidir. ama midp 2.0 da fena değildir java uygulamaları için.


  • her kuyuya tas atan deli  (15.02.08 07:26:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.