[]

Mac Mini

Ey nas;

Mac mini almaya niyetliyim. Apple fan boy olduğumdan ya da hayvani grafik işleriyle uğraşacağımdan değil, hem en ucuz mac modeli olduğundan, hem de Xcode ile program geliştirmesi yapacağımdan. Zaten iMac'e falan param yetmez henüz. Şu an satılmakta olan 2.4 ghz intel işlemcili ve 2gb ram'li mac mini modellerinden randıman alabilir miyim? Efendime söyleyeyim bir imac'teki gibi "tereyağı misalı kayma" hadisesi mini için de geçerli mi? Her şeyden önemlisi Xcode kurulabiliyo bu merete di mi? Xcode için en az snow leopard 10.6.4 lazım sanırım.

Sorularım bu kadar.

 
ayni konfigurasyondaki bir pc den cok da farkli bir performans bekleme.
ama ne oluyor artisi? zamanla hantallasmiyor, karin agrisi yapmiyor, isini kolay hallediyor falan. mini kullanmadigim icin kaymak gibi oluyor mu bilmiyorum.

  • chavezding  (01.02.11 20:38:35) 
kaymak olmadı pek ama teşekkürler yine de.

şimdi şöyle bir durum var. windows makinamda virtual mac ve xcode kurulu zaten. Fakat dediğim gibi makine virtual, performans kabul edilebilir düzeyde olmasına rağmen mesela bir interface builder açtığımda alet bildiğiniz çuvallıyor, 20-25 saniyeyi bulabiliyor ib'ın açılması, roy hocamın mac laptopunda 2 saniye bile sürmez iken. Bunaldım en sonunda, compiler/ios simulator'a hiç değinmiyorum zaten. Makine alayım kurtulayım diyorum ama Mac mini üstünde Xcode kullanmış birisi tecrübesini paylaşırsa daha iyi olur.

Zaten sanal makine usb cihazları tanımıyor, uygulamayı test etmek için iphone bağlamak ancak gerçek bir mac ile mümkün.
  • lepidodendron  (01.02.11 20:42:47 ~ 20:43:18) 
mac kullanıcısıyım, kodlama ile uğraşmıyorum ancak bir-ikikonuda yardımcı olabilirim sanırım.

Mac OS konusunda sıkıntın olmasın. Snow Leopard ile gelir zaten. Yazın Lion çıkacak diyorlar, istersen yükseltirsin sonra.

Mac Os X'te çoğu cihaz USB ya da Bluetooth üzerinden gayet sorunsuz çalışmakta. Bugüne kadar sadece tabletim ile sorun yaşadım o da UC Logic'ten kaynaklanan bir problemdi diyebiliriz.
  • fortisvita  (01.02.11 20:53:43) 
Sorunsuz kurulur, kullanılır, imzalanır, App Store'a gönderilir.


  • valthoron  (01.02.11 21:20:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.