[]

xenon far

merhabalar. şimdi bu xenon farlarla ilgili bir sürü laf var, klasik bir karmaşa durumu yani. ben de xenon far istiyorum ancak hava atayım diye bir isteğim yok, gerçekten daha iyi aydınlatma sağladığı için düşünüyorum. aracımın farlarında halihazırda mercek var, dolayısıyla odaklanma sorunu olmayacaktır. ama şu kelvin olayını hiç anlamadım, 4300k var 12000k da var. yükseldikçe ışık mavileşiyor bi tek onu farkettim. neyse, karşıdan gelenlerin ya da arkasında gittiğim arabanın şoförünün gözlerinin ırzına geçmeden kullanmak için hangisini tercih etmeliyim?




 
8000 lik iyidir.


  • pposeidon_1  (01.02.11 13:50:01) 
6000 kelvin tercih edin. daha yüksek kelvin dediğiniz gibi daha mavi ışık hüzmesi verecektir. bu yağışlı havalarda sürüşü çok etkiler ve güvensizleştirir.
işinin ehli kişilere yaptırın mutlaka. eski farlarınızla bir duvara dönük olarak ışığın nerde kesildiğine bakın. xenon takıldıktan sonrada ışık kesim çizgisi aynı yerde kalmalı, oraya buraya dağılmamalı ki diğer sürücüler rahatsız olmasın.
farlarınızda mercek olduğunu yazmışsınız fakat aracınızın tüvtürk vizesinden geçebilmesi için xenon takılı farınızda yükseklik ayarı ve far yıkama tertibatı da olmalı. buna dikkat edin.
  • akks  (01.02.11 13:57:40) 
image5.sahibinden.com bu skaladan daha iyi anlaşılıyor sonuçlar. 12000lik taktırmıştı bir arkadaşım mor ışık veriyordu. Yani o kadar güçlü olması görüşü iyileştirdiği anlamına gelmiyor. BMW ve Mercedes in kullandığı değerleri bulursanız ki kısa bir forum araştırmasıyla çok rahat ulaşırsınız,o değerlerde ya da ona en yakın değerde olanı takarsanız optimum verim alırsınız.

Bir de galiba sonradan takılan xenonlar da far yükseklik ayarı işlevini yitiriyor. Ama emin değilim.
  • skywalkeremre  (01.02.11 14:20:24) 
far yıkama olayı mevcut değilse işe yarmayacaktır. keza org. olmadığından yakında ceza neyin durumu bile olablir.


  • tanimazsin  (01.02.11 15:06:17) 
orjinal xenon far degeri 4300 kelvindir. lümen (aydinlatma degeri)olarak en yüksek 4300 dedir. yükseldikce rengi degisir ve lümen degeri düser...
geceucusu.com a bakarsan xenonla ilgili teferruatli bilgi edinirsin...
bu arada philips in 6000k si ile cyclon un 6000k si arasinda da fark oldugunu soylememe gerek yok sanirim.
  • ayi terbiyecisi  (01.02.11 15:29:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.