[]

yatay geçiş / şehir bölge planlama

şu anda hazırlık öğrencisiyim yıldız teknik'te. bölümüm şehir bölge planlama ama ben tüm şartları zorlayıp mimarlığa geçmeye çalışacağım yatay geçişle. bunun içinde ortalama yapmak gerekiyor haliyle. yatay geçiş yapmanın zor bir şey olduğunun farkındayım bu arada.

neyse.

benim öğrenmek istediğim bu bölümde başarılı olmak ve yatay geçişi bir nebze kolaylaştırmak için bir ön hazırlık gibi neler yapmalıyım, neler yapılmalı?

 
zor bir konu..

bu konuda yıldız teknik üni.yi bilmemekle beraber, mimar sinan üni. üzerinden yorum yapabilirim. lisans döneminde, mimarlıktan şehir bölgeye geçen hiç duymadım ama şehir bölgeden mimarlığa geçiş yapanlar vardı. öncelikle bu durum artın olsun...

mimarlık bölümü kürsüleriyle irtibata geçebilirsin. tanıdıkların varsa direkt onlara git, onlar seni yönlendirsin. tanıdığın yoksa, asistanlardan işe başla derim. ilgini çeken kürsülerdeki asistanlarla tanış, şu konuda araştırma yapmak istiyorum de, onlar seni yönlendirir. amaç yüz aşinalığı ve çevre oluşturmak olsun..yatay geçiş yapacağın süreçlerde kapılarından, odalarından ayrılma gerekirse, kendini sevdir..not ortalaman ve azmin en büyük destekçin olsun..

hazırlık sınıfında olduğun için, mesleki anlamda bir şeyler önermemeyi tercih ediyorum. yine de aklına takılan olursa yardımcı olurum..
  • purkinje  (01.02.11 13:07:00) 
öncelikle bu geçişi cidden isteyip istemediğini sor derim kendine. daha bölüm dersi bile almamışsın, niye geçmek istiyorsun ki? mimarlık daha iyidir veya kapsamlıdır diye bir şey yok. kaldı ki sizin üniversitede çap olanağı da var ben olsam mimari tasarımla çok ilgiliysem önce bunu düşünürdüm.
ben de mimar sinan üzerinden bilgi vericem. benim dönemimde anlam veremediğim şekilde şbp'den mimarlığa geçmek isteyen çok fazla kişi olmuştu. duyduğum kadarıyla talep o kadar yoğun olunca başvuranlara yapılan mülakat, not ortalamaları falan değil üniversiteye girdikleri öss puanları dikkate alınmış. başvuranlar arasında bölüme girerken sıralamada en üstte olan iki kişiyi almışlardı. iyi de olmuş bence. şehir bölge bir ara basamak değil ki mimarlığa yatay geçiş yapmak isteyen herkes tercih etsin. üstelik dediğim gibi iki bölümle ilgili de yeterli bilgiye sahip değilsin bence şu an, hangisi senin için iyi olur vs. gibi.

  • panina manina  (01.02.11 13:18:06) 
1. sınıfta ortak dersler varken hayvan gibi ortalama kasacaksın. itü'ye bile girersin yeter ki iste. açıkçası ytü şehir bölgeciler sanıyorum ya memur oldular ya açlar. o yüzden mimarlık okuyup seçenekleri arttırman mümkün. ytü de mimarlık fazla zeka istemez ama yetenek ve çok çalışma şarttır. gaza gelip inşaat mühendisliğine falan geçmeye çalışırsan (alırlarsa tabi bilemiyorum) o zaman farkı görürsün. devreleri yakarsın mazallah.


  • ozdek  (01.02.11 13:25:16) 
tipik bir istediği yeri kazanamamış üniversite öğrencisi.

öncelikle şunu söyliym, bölümünüzün kontenjanı kaç bilmiyorum, atıyorum 250 olsun, 250 de ikinci öğretim olsun, 499 kişinin tamamı yatay geçiş yapmayı planlıyor. 499 tane rakibin var. ki zaten istediğin yeri kazanamadığına göre büyük ihtimalle çalışma disiplinin vesaire yeteri kadar yok ki, üni 4.'e geçtiğinde "vay be zamanında ekşi duyuruya bile sormuştum" diye hatırlayacaksın bu günleri, bir dost.

ha gerçi geçiş yapan bi 3 kişi falan oluyor evet. onlar da iyicene ölmüş, gece gündüz kastıran tipler. kolay gelsin diyorum, kaçınılmazsa zevk al diyorum hatta.
  • roket adam  (01.02.11 20:20:54 ~ 20:21:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.