[]

amazon.com hakkında

merhaba duyurucular;

sorum: amazon türkiyenin heryerine kargo gönderiyor mu ? gönderiyorsa bir karga kaç günde geliyor ? şimdiye kadar siparişlerinizde bir sorun yaşadınız mı ?


 
türkiye'ye gönderim yaptığı ürünler türkiye'nin her yerine gider. ama amazon her kategorideki ürünü türkiye'ye göndermiyor. eğer göndermediği bir ürün ise alırken zaten bu ürün bu adrese gönderilemez uyarısı çıkar.

kargo konusunda bir bilgim yok, ama yurtdışı alışverişleri genelde 2 hafta-1 ay arası bir sürede gelir. ama express shipping gibi seçeneklerde 5 gün-1 haftaya düşebiliyor bu süre.
  • cro magnon  (01.02.11 00:43:46) 
99$üzeri bir sipariş vermedikçe kolay kolay sorun yaşamassın. 100$ üzerinde gümrüğe girer ürün, sana haber gelir vergisini öder alırsın


  • try again fail again fail better  (01.02.11 01:02:36) 
@cro magnon

oyun destesi alıcaktım fakat adresimin o ürün için uygun olmadığını söyledi. neye göre yapıyorlar bunu =/
  • bugax  (01.02.11 01:03:06) 
malesef amazon belli kategorilerdeki ürünleri türkiye'ye yolluyor sadece. bu kısıtlamayı sorun yaşadıkları için getirdiler sanırım. kitap, cd-dvd tarzı şeyleri yolluyorlar. tam liste sitede mevcuttur sanıyorum.

gümrük sınırı 200 dolar veya 150 euro bu arada. kargo ücretiyle beraber. iki hafta önce gümrük müdürlüğünü aradığımda rakamları bunlar olarak verdi.

alacağınız ürünü ebay'de de bulabilirsiniz belki. orada da arama kriterlerinde international shipping'i seçerseniz türkiye'ye gönderim yapan satıcılardan alırsınız.
  • cro magnon  (01.02.11 01:10:56) 
gümrük ile ilgili bir konuya açıklık getireyim gümrükte eğer vergi alınacaksa, vergi ürünün üstünden alınır shipping yani kargo ücreti için vergi alınmaz.

ayrıca evet bir 150 geyiği var doğru fakat, neyin gümrüke takılıp vergi ödeneceği veya takılmasına rağmen vergi ödenmeyeceği bağlı olan gümrük binasının içindeki müdürün kıçının keyfine kalmış bu çok net. adamın eşref saatidir alır gidersiniz ürünü yok aksidir illa ister o vergiyi hatta alışverişn banka dekontlarını varsa paypal sayfasını vssini de ister.

velhasılı illa gümrüğe takılacak ya da takılsa bile vergi vereceksiniz diye bir şey de yok, bu biraz da kutunun boyutuyla alakalı kendi kişisel tecrübeme dayanarak söylüyorum, anakart almıştım server anakartı zaten kendi normal kutusu bir desktop anakartı kutusuyla beraber içine alır, adamlar onu da bi kutu yapmışlar kocaman bir kutu olmuş express le gelmişti, adamlar gümrüğe çağırdılar beni ama içinde ne var nedir ne değildir diye sordular sonrada teslim ettiler (expressti bu etkisi olabilir) sonrasında o anakart için 2 işlemci soğutucular ve ramlar aldım bunlarında kutusu büyüktü ve ürünler bi bakıma ticari gibiydi (yani herşeyden 1 den fazla vardı) gittim paşa paşa vergisini ödedim(ürün bedeli üstünden %20 çok bişey değil aslında 500 lira veren 100 lira da verir türkiyede bulunmayan bir şey için) paşa paşa vergisini ödedim. bu ikisi amerikadan idi.

sonrasında başka bir ürün aldım çinden büyük bir zarfa sığabilecek bir alet(torrent indirme aleti nas diyeyim bilen bilir) ne gümrüğe takıldı ne upim'e girdi, direk evime kadar geldi. bundan hemen sonrada taiwandan işlemci almıştım küçücük zarfta geldi haliyle bu da takılmadı (bunda gift yazıyordu ama takılabilirdi de,300 dolarlık işlemci, i7 875k) evime kadar geldi.
  • saiko  (01.02.11 02:57:32) 
dhl easyshop'u araştırın, en son o sayede türkiyede 450 milyon olan saati 260 milyona aldım. olayın mantığı şu; dhl size amerika içinde bir adres veriyor, amazon.com'dan ürünleri oraya yollatıyorsunuz. amerika içi kargo çoğunlukla ücretsiz olduğu için fazladan para vermiyorsunuz. daha sonra dhl'in adresinden o ürünü türkiye'ye yollatıyorsunuz, istanbul içi belli şubelerden birini seçip paketi ordan alıyorsunuz. amerika'dan türkiye'ye gelmesi 4 iş günü sürüyor sadece. ordan da aldığınız ürünün ağırlığına göre(boyut hiç önemli değil) ücretini ödeyip teslim alıyorsunuz. 1 kg kargo 13 euro ediyor. bu sayede birkaç alışveriş yaptım ve hem türkiye'de olmayan ürünleri hem de türkiye'de olup pahalı olan ürünleri aldım.


  • montreal  (01.02.11 03:00:37) 
dhl easy kargoda da gumruge takilma riski varmis ama.


  • arnatuile  (01.02.11 03:18:07) 
gümrüğe takılma riski her zaman var. 200 doları geçmemek lazım. 5 alışverişte gümrüğe takılan bir ürünüm olmadı.


  • montreal  (01.02.11 03:25:47) 
dhl gümrük masrafını baştan alıyormuş biraz önce baktım da 200 dolar için 40 dolar (olması gereken bu) alıcaktı yasaklı ve takılabilecek ürünleri yazmış zaten.

en iyisi ebaydan bulmak, hatta ebayda çinli taiwanlı bulursanız çok iyi fiyatlara bişeyler bulabilirsiniz(gerçi bu bilgisayarda böyle de herşeyde böyle mi bilmiyorm)
  • saiko  (01.02.11 03:35:51) 
150 euro kargo dahil takılmama limitimiz var. bayram ve yılbaşı öncesi 1 aylık zaman diliminde 400 euroya kadar çıkıyor.
bugüne kadar amazondan aldığım en baba şey kinect oldu. 2.5 günde elime geldi :) en az 100 kişi daha kinect getirdi bu şekilde amazondan. ilginçtir bize gönderdikleri oyun haricinde tek şey kinect :(

  • ozdek  (01.02.11 08:57:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.