[]

Mixer Sorusu ? (+24)

Sevgili Mercan Dede'ler...

Ben bir şeylere heves ettim ama tam olarak olayın bilincinde değilim. Amacım kameraya çektiğim görüntülerin üzerine sesler montajlamak, müzik yapıştırmak vs.

Ha bu işi yaparken de ucuz yollu bir stüdyo ekipmanı gibi bir şeyler almak istiyorum. (movie maker'la da yapabilirsin diyen babanneleri duyar gibiyim ama benim hayalim başka)...

şimdi şu linkini verebileceğim alete lütfen bi bakın : www.bhphotovideo.com

- ben bu alete güzel bir ses sistemi bağlayabilir miyim?
- bu aleti bilgisayara bağlayıp, bilgisayardan çıkan sesi bu alet vasıtasıyla hopürlüre verebilir miyim? (hopörlö, hoporlör çok yazdıkça manasını yitirdi, özür dilerim)
- xlr girişli mikrofonumu bu alete takıp, sesi bilgisayardan kaydedebilir miyim?
- aynı mantıkla, xlr girişli bir gitarı da buna takıp ses kaydı alabilir miyim?

bu alet bu işleri yapabiliyorsa neden 200 dolar?
eğer bu istediklerimi yapabilecek nitelikte bir ekipman 10000 dolar falansa alıştıra alıştıra söyleyin, üzmeyin.

ok.kib.bye

 
bir kere bu mixerle videoyla ilgili hiçbir şey yapamazsın,üzgünüm.

güzel bir ses sistemi bağlayabilirsin.(çıkışlar uygunsa eğer sistemine)
bu aleti bilgisayara bağlayıp bilgisayardan çıkan sesi bu alet vasıtasıyla opöllöre verebilirsin.(adamakıllı bir ses kartın varsa tabii)
xlr girişli mikrofonunu alete takıp ses kaydı yapabilirsin.ama mikrofonuna uygun voltajı veriyor mu mixer ona bakmak lazım.phantom özelliği yoksa bazı mikrofonları çalıştırmaz.
aynı şeyler gitar için de geçerli.

senin istediklerini tam olarak yapabilecek alet şudur;

www.pioneer.eu

fiyatı 7000lira civarında :)
  • p a t r i o t  (31.01.11 20:32:38) 
off yaaa. daha uygun bütçelisi yok mu bu işin ya?? çok heveslendim. bişeler yapın lütfen...


  • brkylmz  (31.01.11 20:39:19) 
işin içine video girmese çok uygun fiyatlara bırakırım sana...

edit:

tamam panpa şöyle desene yaa...sana lazım olan şey sağlam bir mikrofon,ses kartı,mixer ve 2 3 program.

amatör bir sistem için 500 600 lira yeterli,isteğe göre artırılabilir.ciddiye binerse durum,marka-model için pm atabilirsin.
  • p a t r i o t  (31.01.11 20:41:02 ~ 21:13:54) 
hocam videoya gerek yok, ben onu hangi amaçla kullanacağımı belirtmek için yazdım...

maksadım film için kullanılacak müzikleri laptoptan değil de şöyle bangır bangır dinleyebilmek.

atıyorum bir dış ses eklenecekse mikrofonu alete bağlayıp, sesi bilgisayardan net bir şekilde kaydedebilmek... çok bi isteğim yok yani...

küçük bi stüdyo gibi de düşünebilirsiniz yani...misal başka odada arkadaş kulaklıktan müziği dinleyecek üstüne de seslendirme yapacak. ben de o seslendirmeyi kaydedicem falan... aradaki bu işi de bu alet görecek vs....

umarım anlatabildim :)

yardımlarınız için de çok sağolun...
  • brkylmz  (31.01.11 20:46:23) 
İhtiyacınız olan şey harici bir ses kartı ve -isteğe bağlı olarak- kullandığınız audio/video yazılımlardaki parametreleri kontrol etmenize yardımcı olacak bir control surface.


  • johan sebastian  (31.01.11 22:17:03) 
movie maker değil de adobe premiere bi de audigy

imza dede
  • yuto  (01.02.11 19:54:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.