[]

kiz istemek

(aramaya inanamiyorum, cok heyecanliyim)

on bilgi: kiz istemekten kastim 20 kisinin katilacagi, hem isteme, hem soz, hem de nisan gibi (alyans takilacak) birsey olacak.

+++ kiz istemeye giderken neler goturulur? cikolata? cicek? baska?
- cikolata mesela, istanbul'da nereden en guzeli alinir? pelit ve divan olasiliklari uzerinde duruluyor. daha guzeli nerede var? bakin, para mara dert etmiyorum. en guzeli diyorum.
- cicek konusunda, soyle olmasi lazim, boyle olmasi lazim gibisinden yapabileceginiz bir oneri var mi?

 
pelit iyidir...
çiçek sade ve hoş olsun... üzerinde parıl parıl sim falan döküyor bazıları döktürme sakın... açık renkli olsun..

  • Her Yer Kara  (31.01.11 14:43:14) 
böyle gümüş gondol vs gibi bşeye çikolata yaptır. istanbulda pastane bilmiyorum ama pelit iyidir heryerde.

Çiçek de hoş bir sepet içine olabilir aranjman. pastel renkleri terih et.

başka işte yüzükler.. kırmızı kurdele.

iyi fotoğraf çeken birini çağır, kirala. ama nolur herkes japon gibi elinde kamera gezmesin en sinir olduğum şey. bi kişi çeksin diğerleri gülümsesin :) hayırlı olsun. ay heyecanlandım. içinize sinsin.
  • mahnita  (31.01.11 14:48:03) 
gümüş nişan tepsisi ya da kayığı da alınır ama hangi taraf alır bilmiyorum. pastanelerde o da satılır yine.

edit: istanbul'daysan godiva var nişantaşında. ordan alabilirsin çikolatayı.
  • vejeteryan vampir  (31.01.11 14:54:37 ~ 14:56:15) 
valla ben de heyecanlandım.

çikolata pelit olsun bence de. sunumunu filan da güzel, şekilli yapar onlar.
  • 13  (31.01.11 14:55:13) 
Neler götürüleceğini annene, yengene vb. aile büyüğü bir kadına sor. Biz burda ne dersek diyelim onun gibi düşünemeyiz. :)

Çikolatada pelit popülerdir ama çikolatası kimsenin umrumda olmayacak zaten, sunumu paketi vs. önemli.

Esasen şunu söylemeye gelmiştim ben; "para mara dert etmiyorum" diyorsun. Bence dert etsen çok iyi olacak. Önünde korkunç masraflar var. Her şeyin en iyisi her şeyin en güzeli diye diye sonunda bir yerde patlayabilirsin ki Allah korusun.

Şimdiden hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin... :)
  • lazor  (31.01.11 15:20:35) 
Vallaha bence çikolatanın kalitesi ve tadı da görüntüsü kadar önemli. Çocuk artı puan almasın mı yani? Bence tat ya da sen kendinde olmassan yanında zevkine güvendiğin birine tattır, klasik madlenin ötesinde bişey dene derim.


  • mahnita  (31.01.11 15:28:51 ~ 15:35:18) 
çikolatada bind'i de öneririm.
çiçek olarak buket değil kesinlik aranjman yaptırmalısın.
çikolatanın tepsisi için ayrıca paşabahçe gibi yerlerden koleksiyon ürünlerden seçersen (tepsi, kase ya da dekoratif tabaklar olabilir) daha sonra evinizde hatıra olarak salonda muhafaza edebilirsiniz.
  • bordeaux  (31.01.11 15:40:09 ~ 15:40:31) 
söylenebilecek her şey söylenmiş, sadece çok heyecanlanmaya gerek yok her şey çok hızlı olup bitiyor zaten. şimdiden hayırlısı olsun. :)


  • espandon  (31.01.11 16:01:04) 
çikolata için vakko, istinye parkta var.(enfessss, ulan ağzım sulandı)


  • fiddlerontheroof  (31.01.11 16:07:54 ~ 16:57:34) 
çikolata için bulka da iyidir...


  • p a t r i o t  (31.01.11 16:53:45) 
Cikolata icin pasabahceden Ozel seriden bir parca almalisin cikolatasida taksim gezi kesinlikle. Cok pahali el yapimidir mukemmeldir. Ama butceni sarsabilir. Cicek vazo arajmani lilyum ve beyaz gullerden olucabilir ama kesinlikle beyaz olmali bence


  • ayhsegul  (31.01.11 17:35:40) 
gideceğin aile ve çevresine (kültürüne, yani mesela benim gibi izmirli bi aile ile benim eşim gibi arap bi ailede ufak farklar olabilir.) göre değişiklikler olabilir. kız arkadaşına da sor. o ailesine sorsun. bu yanlış bişey değil. kız tarafının maddi imkanları çok iyi değilse kocaman manyak ve gümüş gondollar pelit divan gibi çikolatalar "geldim ve sizi eziyorum nıhaıhaıha" gibi algılanabilir. çiçek de öyle. online alma. gir bir çiçekçiye elden şunu koy şunu koyma de. kokulu olmasına gerek yok. ama bazı çiçekler pis kokabilir güzel olsa da. ona dikkat et :) bunun boyutu da tamamen çikolata gondol gibi. bunlar dışında bazı yerlerde (şehirlerde) kız hemen verilecek ise (bu bilinir!) tatlı da götürülür ve "tatlısı yenir" bu da verdik kutlaması gibi bişey. yine aile uygun ise şarap bile gidebilir ki bu adet değil aman ha. yanlış anlamayın. ancak benim kızıma gelen olsa elinde güzel bi şarap olsa mutlu olurdum sanırım.


  • ben smyrna  (31.01.11 17:51:19 ~ 17:52:44) 
pelit'in, godiva'nın çikolataları tabii ki gayet kalitelidir ama daha özel birşey olmasını istiyorsan sana tavsiyem vakko çikolatasıdır.

www.vakko.com.tr
  • patricia teyze  (31.01.11 17:51:45) 
tamam heyecanlısın falan ama tikleseydin iyiydi.


  • mahnita  (02.02.11 15:32:54) 
pasabahce'den guzel bir tabak aldim, bilmemne kolleksiyonu falan filan olanlardan. uzerine pelit'ten cikolata koydurdum. acikcasi bekledigimin iki katina falan patladi. buradaki vakko vs onerilerini okuyamadim ama nisantasi ya da istinye'ye gidemezdim hafta ici, hem evim hem isyerim kartal tarafinda. benim icin cok ters olacakti.

cicek konusunda ise istanbul'da birsey yapmam mumkun degil cunku canakkale'ye gidiyoruz kizi almaya. buradan oraya cikolata gider ama cicek goturmek cok zor olacak.

@manhita: uzun zamandir eksi duyuru'ya girmedim ve ayarlarda olmasina ragmen sozluk'ten mesaj olarak gelmedi buraya gelen cevaplar. ancak gorebildim
  • co2s2  (03.02.11 15:47:38) 
Canın sağolsun, Paşabahçe özel seri ürünler pahalı oluyor, ama bence değer. Sonra saklarlar, ayyy ne güzel şey seçmiş derler arkandan bak demedi deme :)) Çiçeği de Çanakkalede yaptıracaksan başında dur. Onu koy bunu koyma de. Adama bırakma. Bence Lilyum, Casablanca koydurabilirsin, dediğim gibi kırmızıdan falan kaçın, pembe beyaz mor iyi bir kombinasyondur.. Eğer Çanakkalede alternatif bulamazsan böyle bi site bulsdum bunlarla irtibata geç yerlerini öğren. fikir almak için de resimlere bak. Ne çok küçük ne çok büyük olsun çiçek. Ama biraz gösterişi de olsun. çok çeşide girme.Karmançorman olmasın. Çiçekçiyi değil kendi estetik anlayışını dinle derim.
Ahanda site.www.canakkalecicekevi.com

  • mahnita  (03.02.11 16:14:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.