[]

Kitap tavsiyesi.

Merhaba merhaba.. Okuldu falan derken ders kitaplarından başka bir şey okumaz olmuşum. Ayrıca yazan bir insanım, etrafımda çok iyi genç yazarlar, şairler var. kendime zaman ayırıp bir şeyler yazamadığımdan dem vururdum ancak şimdi ara tatilin verdiği rahatlıkla kağıt kalem başına geçtiğimde kafamda kelime uçuşmadığını fark ettim. sıkıldım..

elimde en son sahilde kafka diye bir kitap var. aşk kitapları sevmiyorum, bilimkurgu ya da gotik temalı kitapları vs sürekli okuyamıyorum - misal Cthulhu'nun Çağrısı bölüm bölümdü ve sıkmıyordu. - nick cave nin son kitabı , sevmedim. underground ve yeraltı serisini seviyorum. ancak içinde " hey dostum kıçımı ısır, defol lanet olası sürtük " gibi şeyler gecince çok yabancılaşıyorum. aptalca geliyor nedense ve öf deyip kitabı kenara atıyorum. çok ayyaş çok bıdı bıdı sevmiyorum. bukowski okudum mu okudum. ama ancak artık bir garip dediğim gibi.güzeller: john fante, irwine welsh.. misal hakan günday derler, diyorum da. kimileri ergen kitapları yazıyor diyor bu bey için. şahsen katılmıyorum. ilk kitabını okudum ve gayet sevdim. Tim burton un istirdye çocuk tarzı şeyler. seviyorum çok.


böyleyken böyle.. düz yazı ve şiir ve hikayeler yazıyorum. beslenebileceğim bir şeyler lazım. yani büyükler için ama çocuklar için de gibi. misal küçük prens gibi.. bunların hepsini okudum. çok açım. acilliyetli..


teşekkürler.

 
okumuşsunuzdur belki ama eğer okumadıysanız neil gaiman okumalısınız; yıldız tozu, mezarlık kitabı ya da yokyer, bulursanız amerikan tanrıları.

bir de otostopçunun galaksi rehberi ve devamını okumalısınız (5+1)

aklıma ilk gelenler bunlar.
  • ley ley  (31.01.11 14:10:27) 
yusuf atılgan derim ve çekilirim.

ilk olarak öykülerini tavsiye ederim.
  • edgenabby  (31.01.11 14:20:21 ~ 14:21:35) 
o kadar okunacak şey var ki hangi birisini sayalım? ray bradbury'den sait faik'e, raymond carver'dan vüs'at o. bener'e okunacak sürüyle ad var. kitap bulmak için en iyisi idefix'e girin, oradaki ölmeden önce okumanız gereken 1001 kitap listesine bakın. türk yazarlar ile şiir ve öykü pek bulunmamasına karşın işinize yarayacaktır. ha eğer özellikle öykü arıyorsanız tekrar belirtin, size bir liste çıkarayım.

gece yarısına kadar bu duyuru altının kitaplarla dolacağını göz önüne alarak ben asıl başka bir öneride bulunayım. eğer yazarlıkla uğraşıyorsanız şu blog işinize yarayacaktır:

yazarodasi.blogspot.com
(bkz: yazar odası)
  • microfiction  (31.01.11 15:15:50 ~ 15:16:53) 
hemen hemen okuma tarzımız aynı gibi okumaydsan momo, zen kaçıkları( bence en iyi kitabı kerouac'ın), gecenin sonuna yolculuk(celine)ayrıntı yayınlarınn yer altı serisinde bir sürü kitap var zaten onlardan ilgini çekenleri oku, richard brautigan bulabildiğin kitaplarını da oku aslında o kadar çok var ki araştırsan en uygunlarını bulursun kolay gelsin:) ve bir de henry miller :)


  • exitmusic  (31.01.11 17:43:59 ~ 17:44:28) 
hepiniz çok güzel tavsiyelerde bulunmuşsunuz. detaylı inceleyeceğim bir çok yazar oldu. kitaplığımda bir raf boş orayı dolduracak başka tavsiyelerinizi de beklemeye devam ediyorum ^_^


  • okyanustaki depresif ruzgar  (31.01.11 18:36:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.