[]

çeşme suyu içmek

Selamlar,
Eve damacana ile su alıyoruz ama ben plastik içinde beklemiş suyu içmeyi sevmiyorum. Brita sürahi ile arıttığım çeşme suyunu içiyorum yaklaşık 5-6 aydır. çeşme suyu arıtılsa bile sıkıntı yaratır mı?

Şehir: İstanbul.

 
çeşme suyu arıtılınca herhangi bir problem olmaz ama cihazınızın temizliğini sürekli yapmanız gerekir. 1 cihazla 1 yıl su arıtamazsınız ya


  • sert yerden yavas  (31.01.11 09:53:05) 
çevre ve orman bakanı'nın katıldığı tv programında açıklamalarına bakarsak arıtmaya gerek duymadan musluktan bardağa doldurup içilebilirmiş. ama o su eve gelene kadar geçtiği tesisatlarda sorunlar olabilir. arıtıyorsanız sorun olacağını sanmıyorum.


  • coder  (31.01.11 10:03:17) 
içme çeşmeden! bu gün temizdir yarın bi yerde habersiz kazı yaparlar boru patlatırlar..yada ne bileyim.. 1 dakika sonrasının garantisi yok..orta okula gidiyodum.. dışarıda çeşmeden su içtiğimde ölüyodum ***** belediyesi yüzünden.. 12 kilo zayıfladım.. hastanede yattım uzunca bi zaman..kilo kaybından psikolojik tedavi gördüm(dalga geçilecek kadar zayıftım)

arıtmaya filan da güvenme.. plastik içinde beklemiş su>zehirlenmek.. ***** belediyesi itlaf ediyor sanki arada veriyorlar pis suyu.


yıldızlı kısımları doldurursam kötü olur dedim sen doldur kafanda
  • ibomiu  (31.01.11 10:32:06 ~ 10:32:45) 
aslında mantıklı yaptığın. plastik kadar sağlıksız bir ortam ve bakteri üreten bir şey yoktur heralde. su; damacana açıldıktan sonra en fazla iki gün içerisinde tüketilmeli ki, zarar en aza indirgensin... hele ki bu damacanaların hemen hemen hepsi ikinci el. güya temizliyorlar ama nereye kadar ne kadar temizleyebilirsin ki...
bence en mantıklısı reverse osmosis sistem kullanan su arıtma sistemleri.

  • enkolaykullaniciadi  (31.01.11 10:44:01) 
net söylüyorum 2 hafta beklemiş o damacana su içmek gidip bir akarsuyun suyunu içmekten çok çok kötü. bekleyen su içilmeden atılması gerek. çeşme suyunu arıtıp içmek en mantıklısı normal içmek biraz sorun yaratıyor örnegin sizin apartman hattınızdaki sıkıntıyı yada erezyon-korozyonu kimse bilemez.
suyu arıtmak hiç bir sıkıntı yaratmaz şöyle diyeyim en kötü suyu arıta arıta saf su yapabilirsiniz saf suda bünyeye zararlı degildir bilinen aksine sadece hiçbir faydası yoktur.
ama makinanın filtre degişimini düzenli bakımlarını yapmanız şartıyla.
  • exodia  (31.01.11 19:41:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.