Giriş
(2)

"read line after a string" python

cattibrie_fr
python öğrenme inadım tuttu. daha en başında sayılırım ve en kısa zamanda bir script yazmam lazım. (2.6 kullanıyorum)Özet: bir x dosyasında bulunan y stringden sonraki satırları okumak için hangi python komutu kullanılıyor???yapmak istediğim işlem şu: bir txt dosyası içinde belli bir satırdan sonrak
python öğrenme inadım tuttu. daha en başında sayılırım ve en kısa zamanda bir script yazmam lazım. (2.6 kullanıyorum)

Özet: bir x dosyasında bulunan y stringden sonraki satırları okumak için hangi python komutu kullanılıyor???

yapmak istediğim işlem şu: bir txt dosyası içinde belli bir satırdan sonraki verileri okuyup bir dosyada saklamak, mümkünse bu verileri 2 sütun halinde saklamak.
misal:
ekstra bir sürü yazı rakam enerji hesaplamaları
Ayşe top oynar.
hafta_içi ="2 saat" hafta_sonu="3 saat"
ekstra bir sürü yazı rakam enerji hesaplamaları
Veli top oynar.
hafta_içi ="4 saat" hafta_sonu="7 saat"

burdan top oynar satırından sonraki hafta_içi ve hafta_sonu verilerinin olduğu satırı saklasın istiyorum python.

(soruyu soramadım ama belki anlayan olur derdimi)
0
cattibrie_fr
(31.01.11)
su anda manual'e bakamayacagim, biraz tozlu python bilgim ancak butun veriyi once bir string icine alman gerekiyor once.
sonra bu string'i satirlara bolup her satiri bir liste icinde ayri bir string olarak saklayabilirsin. bunun icin split veya benzer isimli bir metod vardir muhakkak. ayirman gereken karakter \n karakteri (newline).

Sonra listendeki her string icinde sirayla "top oynar" stringini aratirsin. string icin find benzeri bir fonksiyon vardir.

eger bulunursa -> listedeki bir sonraki string'i baska bir listeye at

bu baska bir liste en sonunda istedigin stringlerin bulundugu bir liste olacaktir, onunla da istedigini yaparsin.

algoritmayi verdim farkindayim ama manual'i kurcalayarak bu yolla kolayca yapabilirsin.

butun veriyi al. newline karakterini (\n) token olarak kullanarak stringini bol (split). sonra bu listedeki her string icinde "top oynar" stringini ara. var ise listedeki bir sonraki elemani soncular listene gonder.
0
kurukafa
(31.01.11)
her bir satırı ayrı string olarak saklamak aklıma gelmemişti. bir de bununla uğraşayım bakayım bir sonuç çıkarırım belki.
teşekkürler.
0
🌸cattibrie_fr
(31.01.11)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.