[]

RyanAir Müdavimleri

Bu RyanAir konusunda açtığım 2. duyuru evet, ama emin olmaya çalışıyoruz, bir şeyleri gözden kaçırmak istemiyoruz. Şimdi öğrendik ki bilet parasına bir de yolculuktan önce online check-in'de 6 Euro eklenecekmiş. Böyle sürprizlerle karşılaşmak istemiyoruz daha fazla, havaalanından check-in 20 euroymuş mesela, ücretsiz değilmiş. Bir ara AB Vatandaşı olmayanlar online check-in yapamıyormuş falan...
Şimdi bu ryanair, bize başka sürprizler çıkartır mı yoksa biletin nihai ücreti + online check-in'le kapatır mıyız konuyu? Havaalanına gittiğimizde (15 kilo bavul seçeneği ekledik mesela, bedava bavul diye bir şey yok sanırım) bu bavul 15 kilo ama boyu şu kadar, şu kadar para vereceksiniz diye bir sınır getirmezler herhalde, o boy sınırı el bagajları için zannederim?
Teşekkürler.


 
Bu arada önemli mi bilmiyorum Madrid-Fas arası rota.. Havaalanından havaalanına rotadan rotaya değişiyor olabilir diye söyledim.


  • bi mekan  (30.01.11 11:11:28) 
ryan air de online check in için para ödemedik biz. (porto-barcelona ardından da madrid-porto uçuşları yapmıştık geçen ay) kısacası online check in den hiç para alınmadı ve alınması da saçma zaten. ama "priority" denen bir seçenek var ona extradan 4 euro mu ne isteniyor yaptırmak zorunda değilsiniz ama bence kesinlkle yaptırın nedenini altta açıklıycam.

online check in yaptırıp "boarding pass" inizin çıktısını alıyorsunuz havalanında ryan air gişesin gösteriyorsunuz, pasaportunuza ve boarding pass inize bakıp kontrol ediyor ve bir sticker yapıştırıyor elinizdeki a4 çıktısına. sonra uçuş kapınıza gidiyorsunuz burda genelde 100 metrelik bir kuyruk oluyor. işte buraya dikkat;
eğer priority yi seçip extra 4 5 euro verdiyseniz bu 100 metrelik kuyruğun en başına gidip görevliye "i ve priority" deyip kağıdı gösterirseniz, sizi herkesin önüne alıyor. hatta öyle ki uçağa giderken bindiğiniz otobüste dahi bant çekilmiş 2 bölüm oluyor bi tarafta priority si olanlar diğer tarafta diğer normal biletliler. otobüs uçağın kapısına yaklaşınca önce priority nin kapısını açıyor ve siz en önce uçağa biniyorsunuz. (ki ryan air de bu çok önemli, misal ben uçağa binen ilk kişiydim ve en öne oturdum diz mesafesi falan mükemmel çok rahattı diğer koltuklar gayet sıkış sıkış bildiğin minibüs gibiydi)

yani ryan air in püf noktası priority. ryan air lerde priority=first class a denk geliyor diyebiliriz.

bavul konusu: ryan air ucuz olduğu için yanınızda "tek bir parça çanta" ya izin veriyor. bavullarla gitmek istiyorum ben diyorsanız baya bi para ödüyordunuz sanırım fiyatı hatrlamıyorum. o tek çantanın kilosu da max 10 kilo.
3.bp.blogspot.com

uçağa giden otobüsü beklediğiniz kapının orda sizi içeri alcak elemanların yanında bir alet oluyor onun içine elinizdeki çanta sığarsa geçiyorsunuz. o alet de şöyle bişi;
i.dailymail.co.uk

yani hard case li çantanız yoksa sırt çantanız varsa bunun içine tıkıştırıp geçebilirsiniz ama hayvan gibi tekerlekli çantanız varsa geçemiyorsunuz almıyorlar. biz sırt çantalarıyla rahatça geçmiştik.
not: charter ın anlamını karıştırmışım desdinova saolsun uyarmış düzelttim.
  • rentts  (30.01.11 11:41:34 ~ 14:28:05) 
ucuz demek charter demek değil.


  • desdinova  (30.01.11 12:53:10) 
rentts'in aksine priority'nin son derece gereksiz olduğunu düşünüyorum(hele ki amacınız zaten uçuşu ucuza kapatmak ise,ryanair'de sözüm ona firstclass durumu biraz at...-kelebek ikilisi ).ikincisi her zaman o 100mtlik kuyruk söz konusu değil,olsa bile sıra oluşmadan henüz kapının yakınında bi yerde beklediğiniz taktirde rahat rahat istediğiniz yere oturabiliyorsunuz ha bu ilk iki sıra olmaz ama en azından çıkışa bi yere oturma şansınız var.

son olarak 15 kiloluk bagajın boyutuna bakılmaz,el bagajında bakılıyor sadece onda da kiloyu aşmadığı taktirde sorun çıkacağını zannetmiyorum.
  • 7th son of a 7th son  (30.01.11 14:29:11) 
ryan air le olan 2 uçuşumdan birinde o 100 kişilik sırayla karşılaştım. 20 euroya zaten tr de otobüs bileti alabildiğini düşünürsek üstüne 4 euro vermenin çok da koycağını sanmıyorum. tabi bütçenize bağlı. ama şahsen bundan sonraki uçuşlarımda kesinlikle priority siz almam.
first class dediğim olay da yanlış anlaşılmasın ryan air de first class gbi bişi yok zaten mantığı da yok. sadece kendi içinde bir first class uygulaması gibi düşünülebilir diye öyle tanımladım.

  • rentts  (30.01.11 14:52:06 ~ 14:53:10) 
çok teşekkürler hepinize cevaplarınız için. ben okuduğumda online check-in paralı diye okudum, ya yanlış anladım, sadece priority kısmını galiba tamamına mal ederek paralı diye anlamışım, bir de birkaç öyle entry okudum sanki de o yüzden paralı olduğuna kanaat getirdim ve kendi kendime de sinir oldum. o öncelik sistemini biliyorum, eğer ki sistemleri easyjet'in aynısıysa çok gerek yok gibi geliyor bana, biz easyjet'te sıradan check-in'imizle B grubu yolcu olarak binip gayet güzel yerleşmiştik uçağımıza, çok uzun bir mesafe değil, sıkışık da olsak gideriz artık. :) teşekkürler tekrar cevaplarınız için.


  • bi mekan  (30.01.11 17:25:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.