[]

ders programına alınacak dersler

ey ekşi halkı; an itibariyle ders programı yapmaktayım. bir konuda kararsız kaldım, sizlere danışayım dedim. bu dönem almam gereken dersleri aldığımda bana fazladan 2 ders alabilecek kadar kredi kalıyor. sizce üstten mi ders seçeyim, yoksa önceki dönemlerden düşük notla geçtiğim dersleri tekrar mı alayım?
okulu erkenden bitirme gibi bir derdim yok onu da evvelden belirteyim. akademik kariyer düşündüğüm için notlarımı yüksek tutmaya çalışıyorum. bazı dersleri zaten tekrardan alıcam, acaba zamanı şimdi mi diye düşünüyorum. önümüzde ki dönem 4. dönemim olacak.

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

 
bence üstten 'kek' dersleri al. hem seneye rahatlarsın hem de ortalama yükselir.


  • badiparmagi  (29.01.11 17:37:31) 
alttan al ortalamanı yükselt. madem erken bitirme derdin yok.


  • sen git ben geliyorum  (29.01.11 17:42:26) 
Üstten kredisi düşük dersleri al...
Üst sınıfta kredisi yüksek derslere ağırlık verirsin.

  • livaneli kadir  (29.01.11 17:53:13) 
derslerin zorluğuna göre değişecek bir cevap bu..eğer dersleri rahat veririm, ek ders alayım diyorsan, alttan al ve yükselt..ama dersleri ancak geçerim diyorsan, o zaman hiç kredi doldurmaya çalışma, zihnini meşgul etmesin boş yere.


  • purkinje  (29.01.11 18:02:54) 
Bence şunlardan birini seçmelisiniz (öncelik sırasıyla):
1. Bölüm dersi olmayan, "teknik olmayan seçmeli" tarzı dersleri alıp bitirmek,
2. Bu dönemin asıl dersleri kazıksa fazladan ders almayıp bunları kendi döneminde iyi ortalamayla bitirmek,
3. Alttaki dersleri alıp yükseltmek.

Üstten ders almanızı pek tavsiye etmem. Hele bu dönemki derslere bağlı derslerse ortalamayı iyice düşürürsünüz. Akademik kariyer düşündüğünüze göre ortalamanız ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olur.
  • sourlemonade  (29.01.11 20:32:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.