[]

Yunan Adaları hakkında her şey ?!

2 hafta sonra bir arkadaşımla Yunan Adaları'na gitmeyi planıyoruz. İkimizin de yeşil pasaportu var-ki sanırım adalar için vize gerekmiyormuş.

Tura gitmek istemiyoruz.(daha ucuza gelsin diye) Netten biraz araştırma yaptım ama yine de pek bir fikrim yok. Fazla vaktimiz de yok, o yüzden 2-3 ada gezsek yeter.

- Tek başımıza gezebilir miyiz? (en önemli sorun)
- Uçakla İzmir'e gelsek, nereden geçmek daha pratik olur? (Çeşme, Marmaris, Kuşadası vs..)
- Konaklamak şart mı? (her birini bir günde gezemez miyiz?)
- Bu mevsimde gidilir mi? (ilk bunu sormam gerekiyordu herhalde)
- Adalar arası geçişte feribot seferleri nasıl oluyor? Önceden rezervasyona falan gerek yok deği mi?
- Nasıl bir rota izlemeliyiz?
- Bir de, feribot seferleri ne kadar sürüyor ve fiyatlar nasıl?

Acemi sorularım şimdilik bu kadar :) Cevap veren herkese teşekkürler ;)

 
adalar sadece 1gun icin (iki gune cikarmaya calisiyorlardi belki cikmistir) vize istemiyor. ayrica yunanistan yesil pasaportlular icin de vize istiyor.


  • fundamental  (28.01.11 23:14:57) 
ayrica tur ayni kriterler izlenecekse (kalinacak otelin kalitesi gibi) hep daha ucuz olur.


  • fundamental  (28.01.11 23:16:57) 
adalar arası ulaşım için. bu mevsimde seferler falan bakamadım aşağıdaki linkten araştırın.
www.hellenicseaways.gr

santoriniye gidesekseniz araba kiralamanız lazım ada çok büyük bir gün çok sıkışık olur, merkezde değil örneğin black beach tarafında konaklama daha ucuz.

yüzme amaçlı 1 saat yakınında ios diye ucuz bir ada var. ama mevsim ters bilemedim.
  • drip nick i zaten kullanilmakta  (29.01.11 02:32:50) 
sorularına cevap değil ama: fundamental tamamen yanlışsın.

adalar ve tüm yunanistan vize istiyor. 1 günlük vize istememe işi filan yok. sadece bazı cruise turlarıyla vizesiz günübirlik adaları dolaşabiliyorsunuz o kadar.

yunanistan geçtiğimiz sene yeşil pasaportlulardan vize istemeyi kalkdırdı. yeşil pasaport sahipleri yunanistan topraklarında istedikleri yere gidebilirler. (anakara veya adalar farketmez).


tavsiyem izleyeceğiniz rotanın kolaylığı açısından ada-türkiye, ada - türkiye şeklinde ilerlemeniz. adalar arası paralel ulaşımdan çok şikayet ediyorlardı bir ara. hatta adalardaki halkta atinaya filan gitmek için izmir'e gidip oradan uçakla gidiyormuş falan.
  • darknum  (29.01.11 06:50:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.