[]

kıdem tazminatı hesaplaması ve yıllık izin ücreti hakkında

seygili ekşi duyuru sakinleri,
benim için çok önemli bir konuyu burada sormak istiyorum.

1. Kıdem tazminatı nasıl hesaplanır?
ynb.datassist.com.tr bu linkten hesaplamak doğru mudur? benim aylık ücretim asgari ücret olarak yatırılmakta ağustos 2009'dan bu yana sigortalıyım 2009 yılında asgari ücret üzerinden mi hesaplayacağız yoksa 2011 asgari ücretinden mi hesaplayacağız?

2. Tazminatımı hemen verebilecek bir şirkette çalışmıyorum ne yazık ki. yani tahmin ettiğim kadarıyla tazminatımı hemen alamayacağım. şirketin mali durumu bu aralar kötü. ve çıkışı alır almaz tazminatımı almam için ne yol izlemem lazım?

3. 1,5 senedir çalışıyorum ve yıllık izin kullanmadım bunun parasını alabilir miyim? almak için ne yapmak gerekir? onu nasıl hesaplayacağız?

Şimdiden teşekkürler

 
1. kıdem tazminatı için, www.sgk-tr.com bu linkten hesaplayabilirsin.

2. işten çıkarken zaten istifa ilmuhaberi gibi bişey imzalayacaksın ve orda alıcakların hesaplanacak. vermeme gibi bi durumları olamaz mahkeme yolu gözükür.

3. ewt yıllık izin paranı alırsın. aylık ücretini 30 a böl günlüğü bul ve kaç gün iznin varsa onla çarp.
  • habula  (28.01.11 19:14:56) 
1- son maasın brutunden hesaplanır kıdem tazmınatı. her yıl için 1 brut maas.

2- noterden ihtar sonrasında mahkeme. ibraname fln ımzalamaman gere tabı.

3- ızınlerı de odemelerı gerekir. yıne (brut maas /30) x izin gun sayısı olarak. + ihbar suresı olmadan haklı olarak fesih varsa ihbar surenı de alman lazım.
  • bryan fury  (28.01.11 20:26:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.