[]

ev satın almak ?

Selam gayrimenkul sansarları

istanbul ev sorunu ve kiraların yüksekliği arasında sıkışan bir bünye olarak ev satın alma fikrine yavaş yavaş ısınıyorum. zira uzun süreler kiraada oturup, laba tabiriyle bir balya parayı ev sahiplerine toka eden insanalr olarak neden ev almyız ki.. Düz mantık çıkarımlar silsilesi başlıyor. Br ev beğenildi harç borç banka kredisi eve girildi. ve her ay kira olarak ödenip havaya uçacak olan mebla belki daha fazlası bankaya kredi olarak ödendi. diyelimki ev ile ilgili yada iş ile ilgili değişilkilk oldu ve ev değiştirmek gerekti, ev satılığa çıkarıldı belirli bir süre sonra ev yine benzer bir fiyata, şsnslıysak daha yüksek bir fiyata satıldı. kredi kapatıldı. ve kalan parada birikimiz olarak cepte kaldı. artı o süre zarfında barınma sorunu da çözülmüş oldu...

şişmdi çizdiğim bu pembe tabloda aslında görünmeye gri yada siyah detaylar nelerdir... bu kladar düz mantık olmadığnı tahmin edebiliyorum ama tecrübe etmiş birilerinden dinlemek isterim.. dediğim şeyi deneyip pişman olan var mı?

 
yanlış anlama ama yazdıklarında bır cok tutarsız cumle var ilki:
krediyi evin uzerınden aldıgını varsayarak soyluyorum kredi devam ederken evi satamazsın.

  • paudi  (27.01.11 22:08:40) 
paudi noktayı koymuş. En önemli nokta o zaten o süre zarfında satma şansınız yok.


  • lodos1907  (27.01.11 22:13:39) 
birikmiş paran yoksa zaten evin tümü için kredi alamazsın ve krediye ödediğin aylık tutar istanbulda merkezi bir ev için bile ev kirasının yaklaşık 2 katı oluyor. iş durumun kötüleşirse veya işsiz kalırsan ev sahibi 1-2 ay anlayış gösterir veya evden çıkıp daha ucuz bir ev bulabilirsin ama bankaya parayı ödemek durumundasın


  • drip nick i zaten kullanilmakta  (27.01.11 22:17:23) 
Arkadaşlar sanırım dha detaylı yazmam gerekiyordu.. evi yeni satın alan kişi ile anlaşarak yani sözleşme tarzı bişey yaparak, evi satın alan kişiden evi onun üzerine geçirmeden parayı alıp kendi banka kredini kapatıp sonra da sözleşmede yazdığı gibi satış işlemlerini gerçekleştiriyorsun. bu tarz şeylerden haberiniz olduğunu varsayarak yazmıştım


  • denemebirikiüç  (27.01.11 22:50:52) 
bu durumda sattığın evin değeri düşer alıcı kredi kullanamayacağı için normal fiyatının daha altında satmak zounda kalırsın ayrıca peşin para seçeneğinde evin alıcı sayısı da azalır.

ayrıca bu seçenekte evi satmak mecburiyetin nedeniyle alıcılar seni süründürür.
  • drip nick i zaten kullanilmakta  (27.01.11 22:55:32 ~ 22:56:40) 
evin satış fiyatı/kirası ortalama 120 civarında olmalıdır, istanbul'da bu rakamları incele, uyan ev varsa al. emlak balonu patlıyacak bence.


  • joepiscopo  (28.01.11 02:57:23) 
işler kötüye gitmezse tek kötü nokta ödediğin faiz ve evin o faize denk gelecek şekilde değerlenmemesi olabilir.

İşler kötüye gider ve borcu ödeyemeyecek durumda kalırsan, evi satma konusunda pek çok sorun çıkıyor. Birincisi, kredi kullanacak birisi o evi alamaz, borçlu evi bankaya gösteremez. İkincisi, peşin parayla senin borcunu kapatacak birini bulmak biraz insanı zorlar, çünkü insanlar başını ağrıtmak istemiyor. Üçüncüsü, evi bankanın sıkıştırması nedeniyle bir an önce satabilmek için fiyatını bayağı düşük göstermen gerekir, en azından değerinden düşük.

Tabii bunların hiçbiri olmayada bilir, tavsiyem kısa vadeli kredi.
  • sayinseyirciler  (28.01.11 09:52:23) 
@paudi ve lodos1907 için bi düzeltme yapayım; ipotekli ev satılabilir. banka kapatma cezasıyla (%2) birlikte kalan ana parayı alır, diğer miktar ev sahibine kalır. alıcı da konut kredisiyle alacaksa bankalar kendi aralarında hallediyorlar. tapuya 2. dereceden ipotek konuluyor. (1. si zaten ilk bankaya ait) ilk banka parasını alınca tapudaki ipotek tekrar 1. dereceden oluyor.

+ ev alma konusunda 3 başlık yukarda 100.000 tl'si olan adel'e yazdıklarım...
  • merhum  (28.01.11 12:27:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.