[]

ERASMUS'a gidenler/Avrupa'yı gezenler

Öncelikle temel mantık gezmek ve gittiğim yerin dilini öğrenebilirsem en azından orta seviyede süper olur.
Elimizdeki seçenekler ise şunlar:

-Viyana Teknik /Avusturya
-Munih Teknik /Almanya (4,5 Alman üniversitesi daha)
-Riga /Letonya
-Jean /İspanya(endülüs)
-Kopenhag ve Aalborg /Danimarka
-Bologna ve Trieste /İtalya
-Budapeşte /Macaristan
-Falun /İsveç
-Marsilya /Fransa
-Antwerp /Belçika

Buralarda bulunmuş, erasmus yapmış olanınız varsa artısıyla eksisiyle yardımcı olabilirse sevinirim.

 
Trieste Venedik'e yakın, havası güzel ama fazla sakin bir yer, sadece ders çalışıp kafa dinleyebilirsiniz :)

Madem gezmek istiyorsunuz Almanya'ya gitmeyin, bir bahaneyle nasıl olsa gidersiniz. Yüksek lisans için kendime yer arayacağım deseydiniz Almanya'ya gidin derdim.

Bence en mantıklı seçim Viyana Teknik olur ama hayat pahalılığı bütçenizi sarsar mı bilmiyorum.
  • sourlemonade  (27.01.11 19:35:15) 
benim tercihim kopenhag olurdu, heryere ucuz ucus ve tren agiyla baglanti da cabasi. ingilizceyle iletisim problemin de olmaz.


  • freefroglet  (27.01.11 19:50:12 ~ 19:56:29) 
viyana çok güzel, güvenli, düzenli ve yaşaması kolay bir şehir. teknik üniversite şehrin merkezinde. çok pahalı bir şehir olduğunuda düşünmüyorum. kiralar biraz pahalı ama markette, starbucksta, mcdonalds ta pek bir fark yok. gece hayatı güzel. biz eğleniyoruz.


  • rory  (27.01.11 19:51:09 ~ 19:52:43) 
Almanca temelin yoksa Almanca öğrenim yapan bi yerde ders geçmeyi unut. Gram tolerans yok. Ama harbi harbi kasıcam ben, okumak istiyorum bilader, şu alman disiplini, alman efsanesi nedir merak ediyorum, benim için önemli değil sosyal hayat dersen, kesinlikle tu münchen derim. özellikle mühendissen. ayrıca münih'in esn klübü de oldukça hareketli, sürekli organizasyonlar yapıyorlar, iyidir yani. ama genel olarak almanya sıkıcı bir yer.

viyana'daki erasmusçu arkadaşlarım genelde ırkçılıktan ve dışlanmaktan şikayetçi, gittiğimde ben de fark ettim, "aa ben ama avrupai görünüyorum" falan deme adamlar direkt yabancı düşmanı çünkü, ispanyolları falan da gece clublerine almadıkları oluyor sıkça. ama viyana'yı gezdiğim tüm alman şehirlerinden daha çok sevdim ben. her yönden güzel bir şehir.

budapeşte'nin gece hayatını falan çok övüyorlar, gittim, güzel de bir şehir ama kışın çok çok soğuk kanka, aman diyeyim aman. ayrıca hakkaten gelişmemiş bi yer yani almanyayla falan kıyaslayınca. 2-3 gün gezmek için güzel, erasmus için, yok.

aalborg'da arkadaşlarım vardı, gayet memnun mutlu döndüler, takıldılar, vesaire.

ben olsam bu seçenekler arasından herhalde kopenhag'ı seçerdim.
  • roket adam  (27.01.11 21:49:44 ~ 21:50:53) 
Bence Almanya ya gelme ya, çok sıkıcı almanya, belçika yı da salla, ora da çok bunalımlı. zaten illa almanya ya gidecesen illa ki büyük şehir olsun..
ben olsam budapeşte ya da viyana yı ilk tercih yapardım. çünkü hem çok kalabalık erasmus grupları oluyor. hem diğer avrupa ülkelerini gezmesi kolay, hem de tarihi güzel ve büyük şehirler.

  • zoe  (27.01.11 22:51:07) 
italyaya git hacı kesinlikle.
bologna olursa muhteşem olur senin için.

nedenlere gelecek olursak RYANAIR!!!

bologna ve bergamo da avrupanın neredeyse her noktasına ucuz ucak var. bologna da gayet güzel bir şehir. ryanair in avrupa base lerinden biri bergamo ayrıca. italyada yaşam digerlerine göre dha ucuz. belki budapeştede italyadan daha ucuzdur ama diger şehirlerde kesinlikle daha pahalı. bir de Jean diye bi şehri hiç bilmiyorum.
hocam sen kesinlike bologna yı tercih et. thy nin istanbul-bologna uçuşu da mevcur ayrıca.

BOLOGNA!!
  • faaip de oiad  (27.01.11 22:55:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.