[]

SGK- Özel hastane Haracı

(git: 217508) sorumdan sonra bugün bir özel hastaneye gittim. SGK çalışan olarak . Önce 22 TL katkı payı alındı. Sonra apse boşaltma işlemi için 250 TL alındı. bu 250 TL sgk'li tarifesi. Eğer sgklı olmasaydım kim bilir ne kadar kilitleyeceklerdi. Şimdi sorum şu hadi 22 TL yi anladım. müdahale için verilen 250 TL neyin nesi? Almaya hakları var mı?

Ayrıca yazılan ilaçları almak için eczaneye gittiğimde, Önce 3 TL ilaç parası( bunu kabul ediyorum. Çalışandan yüzde 30 pay alınıyor.) sonra da 20 TL önceki işlemlerden muayene ücreti alındı.Bir tanesi 2009 tarihinde astım için gittiğim hastanenin muayene ücreti, bir tanesi de 2010 tarihinde dişim için gittiğim ücret. Diş tedavisinden sonra ilaç almak için eczaneye gittiğimde Ben bu ücretleri ödedim. yine 2010 tarihinde( diş tedavisinden önce) soğuk algınlığı için hastaneye gitmiştim. O zamanda 2009 yılındaki astım tedavi ücretini eczacı tahsil etmişti. Şimdi neden karşıma çıkıyor? Acaba ilaçları pahalı olduğu için katkı payını taksit taksit mi tahsil ediyorlar? aydınlatırsanız sevinirim


 
operasyon yapılmadan önce ücreti olduğunu söylemediler mi? özel hastaneden hastaneye değişiyor. anlamayacağınız bir sürü kılıfa sokarak alırlar parayı. para talep ederlerse o hastaneye yaptırmamak elinizde.

ben de apse aldırmıştım. hatta benimki biraz büyüktü ve ameliyathanede aldılar. saat 1 de gittim 4 te çıktım ama beni hastanede bir gece kaldı gösterdiler. buna rağmen para ödemedim (küçük bi miktar ödemiştim ama cuzi bir şey).
  • mahallenindelisi  (27.01.11 17:13:42 ~ 17:14:07) 
eğer önceden ödediyseniz çıkmaması lazım. iki defa ödemişsiniz gibi anladım ben. taksit olayı diye bişey yok. çıkan muayene ücretlerinin tamamını ödemeden zaten ilaç vermez eczane.
muayene ücretlerinin hemen aynı gün sisteme geçmiyor ayrıca. yani bugün olduğunuz muayenenin ücretini daha ödemediniz.
yanılıyor olabilirim tabi. geçmiş olsun.
  • elorelia  (27.01.11 17:26:21) 
önce söylediler ben kabul etmedim. "Annem annelik iç güdüsüyle para önemli değil sağlık önemli vs" dediği için herkesin içinde tartışmak istemediğimden ödedik parayı. Para ödendikten sonra. Hastaneden uygulanan tedavi sonrası orataya çıkacak borcu nakden ödeyeceğim dair bir Taahhütname imzalatmak istediler bende, 250Tl tarafımdan ödenmiştir diye paraflayarak imzaladım. ÇAlışan kız panikledi bunu müdürlerime sormayalım gibi bir şeyler geveledi. Gitti geldi bunu kabul edemeyeceğiz dedi. Yeni bir tane hazırlamamız lazım dedi. Yine annemin baskısıyla yeni bir tane doldurup imzaladım.


  • mr fusion  (27.01.11 17:27:04) 
SGK anlaşması olan yerler muayeneden ve işlemden katkı payı alabilirler ama bu işlemin %70'ni geçemez. Abse boşaltılması yüzeyel ise 40 TL derin ise 90 TL (cilt ve katmanlarını ilgilendiren bir durumda). İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikayetçi olabilirsiniz.


  • plastik turambar  (27.01.11 19:19:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.