[]

[ monitor ] HP LP2065 20 '' En Uygun Çözünürlük

Biliyorum monitor sorularımdan bıktınız ama son kararı vermek istiyorum. Sizce 20 inch monitör için en uygun çözünürlük ve tazeleme oranı nedir?

1280 x 1024 75 Hz kullanıyorum şu an.. çünkü 1280 x 960 da 60hz in üzerine çıkamıyorum..

özetin özeti: 20 inch monitör ile hangi çözünürlük tavsiye ediliir?

 
4:3 bir ekran kullanmaktasın, bu durumda seçeceğin çözünürlüğün 4:3 oranında olmas gerekli. bu bir.
ikincisi elindeki LCD ekran 1280 1024'te afedersin ama bok gibi görüntü verir, bu ekranın gerçek çözünürlüğü 1600x1200'dür

LCD ekranlarda ekran çözünürlüğünü değiştirme gibi bir lüksünüz yok. değiştirdiğiniz zaman alacağınız görüntü bir kere keskin olmayacaktır, bunun anlamı ekranın büyüklüğüne göre pikseller genişletilicek, gözlüğe bal dökmüş de balı iyice temizlememişsiniz gibi bir görüntü ile karşı karşıya kalacaksınız.
HP LP2065 20" ekranın göstermesi gereken çözünürlük 1600x1200 dür, bundan başka seçeneğiniz yoktur. LCD ekranda refresh rate ise tamamiyle deli saçmasıdır. hiç bir farkını gurkunu görmemişimdir.
  • zalambodont  (12.02.08 13:51:41) 
Monitörün kitapçığında tavsiye edilen bir değer olmalı.


  • paranormal  (12.02.08 14:58:19) 
lcdlerde tazeleme orani diye birsey yok. crt de olur o. crt'nin elektron tabancasinin ekrani kac defa taradigidir tazeleme orani. ancak lcdler calisirken backlighti yakar ve devamli yanik tutar, yani backlight'da bir refresh yok. ayni sekilde ondeki rengi veren pikseller de sadece renk degisimi gerektigi zaman voltajlanir, yoksa hep ayni sekilde kalir, bunlarda da oyle her saniye 60 kere 85 kere tekrar voltajlama diye bisey yok. yani zalambodont'un dedigi gibi lcdler de yalan o tazeleme orani. zaten lcd monitorlerin goz tembelligine yol acmasinin nedeni de bu donuk ve tazelenmeyen goruntudur.


  • jupiterianvibe  (13.02.08 08:37:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.