[]

Görsel medya için kaynak kitaplar

Merhaba,
Araştırdım ama tatmin edici sonuçlara ulaşamadım. Mektepli değil ama alaylı olarak yetişecek bir yönetmen adayının teknik ve estetik bilgi edinmek için başvurabileceği kitap, makale vs isimleri bulmam gerekiyor. Metinler Türkçe veya İngilizce olabilir. Bu konuda yardım edebilecek varsa çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler :)



 
isim olarak bir şey söyleyemem ama pandora'nın ingilizce kitaplar satan şubesine uğradınız mı? orada kaynak bulabileceğinizi düşünüyorum.


  • byzgms  (27.01.11 11:44:57) 
Teşekkürler, yabancı kitap satışı yapılan yerlere henüz uğramadım, birkaç da kitap buldum ama dediğim gibi tatmin edici değil. Bana en temel ve her zaman işime yarayacak bilgilerin olduğu kaynak kitaplar lazım. Neyse, araştırmaya ve cevap beklemeye devam. Tekrar teşekkürler :)


  • placebo  (27.01.11 11:50:39) 
yönetmen adayı derken?

teknik bilgiler edinebileceğin bir şeyler mi arıyorsun? (Senaryo nasıl yazılır?, Hangi açı nerede kullanılır, ışık, ses vs)
yoksa hareketli/hareketsiz imajlar üzerine fikir alabileceğin kısmen teorik metinler mi arıyorsun?

açıkçası ben işin birinci kısmını (buna sinema - tvciler çok kızacaktır) teknik ekibe bırakma taraftarıyım. Mesela herkes tutturmuş bi HD çekelim diye. Adam kısa film yapacak o bile son model kameralarla HD çekmek istiyor, ne çektiğinin önemi yok önemli olan HD çekmesi... Ama durum öyle değil işte, Şu meşhur Old Boy filminin yönetmeni son filmini i-phone ile çekti. (tinyurl.com) He adam büyük yönetmen, ne çekse izlenir kafası da mevcut elbet, eldeki en iyi imkanları kullanmak lazım ama görsel meseleler de de hala en önemli mesele içerik.
uzattım farkındayım, bu işe alaylı olarak giriyorsan basit bi soruyla başla "görüntü nedir, neyi gizler?" Zamanında Spinoza sormuş bunu, onlara bak. Kurgu meselesi üzerine kafa yoranlara takıl. Godard Godard'ı Anlatıyor'u okumadıysan mutlaka oku.

falan filan işte...
ps. illa öneri diyorsan;
www.metiskitap.com adresinden

Godard Godard'ı Anlatıyor
Kör Alan ve Dekadrajlar
Sinemada Göstergeler ve Anlam
  • gereksiz insan  (27.01.11 13:37:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.