[]

nasıl yedekliyorsunuz ?

filmdir, müziktir, dizidir Terabyte, terabyte veri birikiyor. normalde external diskte duruyo bu veriler. eğer disk bozulursa herşey gidecek. önemli olan bilgileri dökümanları yedeklemek kolay zaten bir yer tutmuyorlar. ancak filmler için bir çözüm bulamadım. hepsini oturup tek tek dvd ye yazmak çok uzun iş. ama eğer disk bozulursa ki hepimizin bildiği üzere er ya da geç her harddisk bir gün ölümü tadacaktır. o kadar filmi bir daha indirmek işkence olur bana. bu tip büyük verileri nasıl yedekliyorsunuz ? blue ray olabilir mi ? yazıcısı, boş diski kaçadır nasıldır nereden bulunur ?




 
yedek hard disk. dolunca çıkartıp yenisini takmak en sağlamı en güzeli en pahalısı...


  • mr fusion  (27.01.11 02:25:13) 
arkadaşlarıma dağıtrak yedeklemiş oluyorum filmleri. En masrafsız yöntem bu. Bir defa müzik arşivinde sıkıntı yaşadım sağolsun hepsini ayarladı.


  • hoot  (27.01.11 02:25:28) 
2ayrı hdd'ye kopyalıyorum bilgilerimi,müzik, film vb.


  • sidd79  (27.01.11 02:51:35) 
Su anda en efektif backup yontemi hard disk. 1.5 - 2 TB 2 tane alacaksiniz, herseyin 2 kopyasi olacak.


  • compumaster  (27.01.11 04:06:35) 
biri 160, diğeri 250 gb olan iki harici diskim yeterli oluyor. müzik ve filmleri yedeklemeye gerek duymuyorum. limitsiz internet kullanıyorum sonuçta. lisans, yükseklisans, mesleki vs şeyler 100 gb dolaylarında ve harici disklerin ikisinde de yedekleri duruyor, arada güncelliyorum. birini 4 yıldır, diğerini 2 yıldır kullanıyorum. biri patlasa, diğeri ayakta kalır..şimdilik sorun yaşamadım.

özellikle okul çalışmalarını yedeklemeyip,teslim zamanı geldiğinde,bilgisayarı atar yapınca bikbik yapanları kınıyorum..:P
  • purkinje  (27.01.11 06:22:47) 
bende durum şöyle:
c'de sistem var
d'de bana ozel olan herşey var. ailemin arkadaslarımın eski sevgililerimin rahmetli akrabaların vs. resimleri videolarından tut, lisans dönemimden kalma dokümanlara, resmi ıvır zıvırdan mesleğimle ilgili dalgalara, itunes klasöründen kurulmadan kullandıgım (portable) programlara, hatta eski oyunlarımın save'lerine kadar. hepsi neredeyse (belki programlar hariç) irreplaceable.
bunların haricinde arşivim (film oyun müzik dizi vs.) western digital harddisk'te duruyor. 2 tb kendisi.
yukarıda bahsettiğim d'deki naneleri 32'lik 1 tane memory stick'e yedekliyorum. ayrıca western digital'e de yedekliyorum. bir de köşede duran external'ım var 320'lik ona da yedekliyorum. yani iyice güvenceye alıyorum. hatta yakında o konuda online backup hizmeti de almayı düşünüyorum.

peki western digital'daki 2 tb'lık datanı nasıl yedekliyorsun dersen onu yedeklemiyorum. duruyor öyle. ama ups'im var. çok güvenli olmasam da kafam rahat. bunun ötesinde yukarıda da söylendiği gibi herşey yerine koyulabilir durumda artık. filmler oyunlar diziler vs.. bunun ötesinde usb'den bağlı olan bu wd'yi satıp ethernetten bağlanacak 4 tb'lık bir wd almayı düşünüyorum. böylece odamdaki priz yerine salonda wireless modemin yakınında ve fiziken güvenlikli olarak saklanacak datalarım. ulaşım ise wireless olacak. tabi yine ups'ten alacak enerjiyi. böyle bir planım var işte.

herkes anlatmıs sistemini ben de anlatayım dedim..
  • eleventh american esme has met  (27.01.11 09:00:12 ~ 09:02:00) 
müzik dosyaları haricindekileri edekleme. binlerce filmi yeekleyip ne yapıyorsunuz kuzum. ne zaman tekrar izleyeceksiniz. ama u işin ticaretini yapıyorsanız veya bir şekilde yararlanıyorsanız o ayrı. bana kalırsa yedeklemeyin. filmleri indirdikten sonra bir dvd veya blue ray e kopalayıp kaldırın. sağlam da bir kayıt tutun ki neyi nerede arayabileceğinizi bilin. fakat şarkılar öyle değil. arabada çalışırken her yerde lazım olacak o size.


  • ground  (27.01.11 09:46:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.