[]

Yine Çılgın bir HDD problemi

Çok kurcalamaktan pc yi yine bozdum, yine burdayım.

windows 7 kurulu olan pc biraz kasıyo gibi geldi XP e döneyim dedim(p4 işlemcili bir pc oldugundan) xp kurmaya calısırken windows dosyalarını sil ekranında diğer şeyler de mi gidicek acaba diye reset tuşuna bastım işlemi tamamlamadan sonra pc acılmadı ilk ekranda donup kalıyo bios a girmeye calısyorum ona bile girmiyor. 2 tane disk vardı takılı bu sistem kurmaya calıstıgım cıkardım o zaman bios a falan girebildim diğer hdd e sistem kurdum bu sefer. sistemi kurduktan sonra sorun cıkaran hdd yi tekrar taktım görür içindekileri alıp bicimlendirir tekrar sistem kurarım diye yine görmüyor en baştan taktıgımda pc yine acılmıyor. kablolarını pc yi actıktan sonra bagladıgımda da bi şey olmuyor. ne disk yönetiminde ne cmd de list disk dedigimde görebiliyorum hdd yi. içinde silinmemesi gereken çok fazla şey var ne yapayım ne edeyim var mıdır çözüm önerisi olan?


 
linux live cd -bi sürü özel adlı olanları var bilemedim- ile bilgisayarı aç sonradan hdd leri bağla?


  • dieselsingle2  (26.01.11 22:40:13) 
erd commander diye arat google dan.cd ye yazılıp cd den calışıyor.ne istersen kurtarabilirsin hdd yi.işletim sistemine gerek yok.indirdiğin rar dosyası 55 mb unrar yapınca 155 mb oluyor boyutu.

olmadı hdd kesin ide dir.eski bir wd harici disk bulup içini açıp hard diskleri değiştirip başka bir bilgisayara harici olarak tanıtıp yedekleyebilirsin.

hatta
www.sermerane.com
  • keller  (26.01.11 23:22:21 ~ 23:26:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.