[]

arıtılmış deniz suyu ve su

deniz suyu arıtılıp içme suyu yapıldıgında normal su gibi sağlıklı oluyor mu? yani mineral eksikligi vs. oluyor mesela. yıllarca yalnızca arıtılmış deniz suyu içen insan normal sağlıklı yaşayabilir mi yoksa nedir? (gerçi o mineralleri gıdadan da alabilir ama illa suda olması gerekiyor mu onların sağlıklı bir yaşam için)




 
benim bildiğim çok da sağlıklı oluyor. çünkü sonuçta yağmur sularından dolar bu sular oraya. ama dersen ki arıtma sırasında bişeyler gidiyor mu? zenginliği kayboluyor mu? bilmiyorum. ama şunu biliyorum ki böyle bir uygulama geçen zamanlarda gündeme geldi ve türkiyenin de diğer ülkeler -israil, ispanya, suudi arabistan, amerika birleşik devletleri, avustralya- gibi denizden arıtma suyu ile su ihtiyacını gidermeye su sıkıntısını gidermeye yönelik çalışmaları var. ama bu teknolojinin pahalı olduğunu biliyorum sadece. kimyasal değerlerinden pek haberim yok. doğru orantı kuralım. bu tesis bu kadar pahalıysa, demek ki işe yarıyor. ne dersin ?

saygılarımla...
  • SoLfej  (12.02.08 08:32:44) 
  • enola gay  (12.02.08 09:48:35) 
Sanıyorum ciddi çözümlerden değil de uzun deniz seyahatlerinde kullanılan arıtma sistemlerinden bahsediyorsunuz.

Bu sistemlerde saf su içmiyorsunuz, arıtılmış suyun içerisinde yeterince mineral oluyor zaten. Fakat bir insan sadece saf su içse ne olur bilmiyorum. Uzun süre yaşar fakat çok sağlıklı olmaz herhalde.
  • paranormal  (12.02.08 15:06:00) 
Teorik olarak fark yoktur, ama insanlar onun deniz suyundan arıtıldığını bilince bir isteksizlik duyar. Misal kokakolanın bir suyu vardı, arıtılmış su diye kimse içmez oldu, kola da sonra kaynak suyu satmaya başladı. Bu güzel bir örnektir, belki kimyasal olarak çok yakın hatta birebir eş bile olabilirler. Ama insanlar kaynak suyunu, arıtılmış suya tercih eder. Psikolojik bir şeydir ve sonuçta önemli bir unsurdur...

Diğer açıdan şu an için deniz suyundan içme suyu elde etmek çok masraflıdır, ama ileride mecbur kalınacak gibi geliyor bana...
  • late viper  (12.02.08 15:19:58) 
bir tartışmadan hareketle sormuştum aslında. konu, gelecekteki olası su savaşları. ben, deniz suyu içme suyuna çevrilebileceği için böyle bir savaşın en azından önümüzdeki 50 yıl içerisinde gündeme gelmeyeceğini düşünürken arkadaşlar da deniz suyu içme suyu olsa bile kalitesi doğal su, kaynak suyu vs. gibi olmaz, mineralleri eksik olur, o yüzden uzun süre sadece arıtılmış su içilmesi vücuda zarar verir falan dedi. ben de yok canım ne alaka dedim. o yüzden sormuştum.

masrafı falan önemli değil, merak ettigim deniz suyu yüksek teknolojiyle arıtıldıgında doğal kaynak suyu gibi leziz, temiz, mineralli, faydalı vs. olur mu?
  • nihilanth  (12.02.08 15:33:08) 
evet bizim hocamız da 30 sene içinde su kaynaklarımız bitecek,su savaşları da başlamış olacak demişti. deniz suyu arıtması, kullanılmış su arıtlmasından bir adım önce gelen yöntemdir, ve denildiği gibi maliyeti yüksek olmasının yanısıra,tat ve mineral bakımından kaynak suyuna yaklaşamamaktadır(tabi labaratuvarlarda suyun kimyasal parametreleri değiştirilebiliyor-yani şu anda da değiştiriliyor bütün su arıtım tesiserinde-,ama bir sürü artı eksisi var) ama tabi yerel yönetimler ve devlet buna bi çözük bulamazsa 30 sene içinde mecburen kullanacağız deniz suyunu.


  • kanuniye  (12.02.08 16:19:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.