[]

Near-Field Monitör Tavsiyesi [Fiyat/Performans Canavarı]

Bana f/p oranı yüksek bir near-field monitör tavsiye eder misiniz?




 
Near Field nedir ki?


  • compumaster  (12.02.08 03:23:37) 
Hangi bütçe seviyesinde aradığına göre değişir. En ucuz çizgide m-audio bx5 lar baya canavardır, profesyonel monitör sayılmazlar belki ama multimedia speakerdan da baya uzaklardır, işi bilen ses çıkarır yani.

bir üst seviyede krk rp seviyesi, rp5 veya rp6...

ama buraya fiyat performans canavarı teki 3000$'lık monitörler de yazılabilir. :) Bütçe ve seviyeye bağlı.
  • kurukafa  (12.02.08 03:27:54) 
merhaba ben m-audio bx8a kullanıyorum.hatta ikinci el aldım bu ürünü.m-audio markasını normalde hiç sevmiyorum sorun üstüne sorun çıkartan bir marka fakat monitörleri çok iyi.bx8a tavsiye ederim.bunu tavsiye etmemin sebebi yarın öbürgün gidip bx10 sub bass alırsın falan bx5a lar yetersiz kalır falan.


  • omer460  (12.02.08 12:30:20) 
açılın çok pis atmasyon yapacağım:
@compumaster
Hocam hani konserlerde yerde müzisyenlere dönük hoparlörler var, şarkıcılar üzerine çıkıp atlıyor falan, galiba onların adı. Chicken translate yapınca onu çağrıştırdı bana...
  • late viper  (12.02.08 13:01:02) 
rp5 onerisini okuyunca sevindim cunku aklimda o var. ama tascam (vl-x5) ve tapco'nun (s5) muadil modelleri de cezbediyor. gelin gorun ki bunları kullanmış birilerini bulamıyorum. yalnızca bir-iki review.

bir de benim bunları kullanacağım alan 10-12m2 ya vardir ya yoktur. "5inch'lik woofer bu tur kucuk hacimlerde yeterlidir, fazlasına gerek yoktur," gibi bişeyler okudum. o yüzden bütçeyi biraz esnetip rp6 ya da bx8 almanın çok büyük ekstra getirisi olmaz gibi geliyor bana. yanlış mıyım? (woofer'dan başka faktörlerin de olduğunun farkındayım tabii; alt frekanslar daha tatmin edici olacaktır örneğin rp6'da. ama amatör/naif kullanım söz konusu olduğunda cebimden çıkacak ilave nakde değecek mi, kuşkuluyum).
  • boshi  (12.02.08 13:53:09) 
Bence odanın büyüklüğü ve bütçe de çok önemli bir de yukarıda sayılan monitörler gayet sağlam monitörler. Bana kalırsa sevdiğin tanıdığın şarkıların olduğu bir cd ile dinelemeye git. Sanırım monitör satan bütün yerler bu isteğini kabul eder. En olmadı Compel veya BL müzik'e gidip deneyebilirsin. Hem oradakiler de sana yardımcı olurlar. Bir de kulağın da alışıyor giderek monitöre ve nesinin zayıf nesinin güçlü olduğunu bilerek mix yapıyorsun bir süre sonra. Şahsen Genelec 8020A kullanıyorum çoook seviyorum. Küçük bir odada yapıyorum kayıt ve mixleri.

Monitörler ile ilgili müzkitek in forumlarından da yardım alabilirsin. www.müziktek.com
  • skipper  (12.02.08 22:22:17) 
şahsen bx8a ları çok geniş amaçlı kullanıyorum.bass gitardan tut klavye ve gitara kadar bir çok esntrumanı bağlayıp çalmışlığım vardır.hiç yarı yolda bırakmadı beni.ayrıca ben bu aletleri evde müzik dinlemek,film izlemek ve aynı zamanda enstruman çalışmak için kullanıyorum.ileri doğru amerikadan bir adet bx10 almayı düşünüyorum bence birazda senin amacına bağlı nasıl bir monitör alınacağı.


  • omer460  (12.02.08 23:44:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.