[]

üniversite kayıt yenileme

herkese merhaba
1-ben sakarya ünversitesinde okuyorum.kayıt yenileme diye bir olay varmş ama ilk senem olduğu için bilgi sahibi değilim.bunu nasıl yapıcam?ayrıca katkı payı kredisi almaya hak kazanmıştım.bunun bir faydası var mı?
2-erasmus projesine dahil olup biyerlere gidebilmek için tam olarak ne gerekiyor?iyi ingilizce mi yüksek not ortalaması mı yoksa başka birşey mi?


 
hazır yeni bir öğrencisiniz, bence ilk önce okulunuzun web sitesini etkili bir şekilde kullanmayı öğrenin.

1- www.sakarya.edu.tr
2- www.erasmus.sakarya.edu.tr (erasmus programı için okulunuzu web sitesi)
www.erasmus.sakarya.edu.tr (bu dönem başvuru yapacaklarda aranacak koşullar)
  • demcan  (25.01.11 16:46:45) 
valla saolasın.siteye ben de baktım ama bunları bulamadım dediğin gibi etkili şekilde kullanmak önemli.yalnız şu cümleyi tam olarak anlayamadım.belgede şu yazıyor:

Birinci sınıf öğrencilerinin Bahar yarıyılı derse yazılmaları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca otomatik olarak yapılacaktır.
Ancak seçmeli derslerini Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna müracaat ederek seçeceklerdir.

seçmeli dersim yok diye biliyorum. yani türk dili ile inkılapı devlet bize kendi seçiyor diye biliyrum.yani ben sadece parayı mı yatıracam?
  • Monat  (25.01.11 17:04:32) 
1)kayıt zamanı garantiden paranı yatırıyorsun(katkı payı alıyorsan daha az ödüyorsun tabi). internetten girip dersleri seçiyorsun. bı kadar.

2)erasmus için gerekli olanlar not çok önemli yüksek tutmaya bak. ing sınavından da iyi bir puan aldınmı kesin gidersin. arıntılı bilgi için bölümünün erasmus koordinatörüne danışabilirsin.

edit: kayıt için birşey yapmana gerek yok. okul yapıyormus ilk sene. sadece paranı yatır.
  • quadropol  (25.01.11 17:06:00 ~ 17:06:55) 
garanti bankasına para yatırıyorsun, 24 ocak - 4 şubat arası, yatırırken öğrenci numaranı söylüyorsun sistemde çıkıyor

okulun sitesinde hangi fakültedeysen ne kadar yatırman gerektiği tablosu var, ilk senen olduğu için ders seçmene gerek yok, sana otomatik olarak veriliyor

kredi hakkında bi bilgim yok, erasmus için ingilizce sınavına giriyorsun, martta olması lazım.
  • freebird5406  (25.01.11 17:44:43 ~ 17:50:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.