[]

Alkol üzerine...

Yahu bu alkolü tattığında insanlar "aaa muhteşem bir tat kesinlikle devam etmeyelim" şeklinde mi devam ettiriyor ve gerçekten bir içici olabiliyor yoksa çeşitli sıkıntıları ve insan ruhunu biraz da olsa rahatlattığı ki rahatlattığı gibi hüzün de verebiliyor,için sürekli içile içile tadına mı alışılıyor?

Yani özetle ilk başladığınızda votka,bira,rakı,cintonik gibi içeceklerini tadını mı hakkaten sevdiniz yoksa sizde uyandırdığı etkiye mi vuruldunuz? Ve alkol böyle sürekli tükettikçe tadını sevebileceğiniz bir şey mi ?


 
Uyandırdığı etki. Tad olarak bakarsak, bence bira olsun rakı olsun gayet boktan.


  • xenophobe  (24.01.11 22:32:13) 
önce bi heves olarak başlar. daha sonra güzel ortamlarda muhabbetlerde içilir ve içkiden çok o muhabbetlerden zevk alınmaya başlanır. yani içki bahane muhabbet şahane.


  • letmein  (24.01.11 22:33:12) 
valla tam bana sorulacak soru. eskiden herkes gibi rakı,bira,votka takılırdım. ama artık tadı hoşuma gitmeyen içkileri içmiyorum. yani bira içmiyorum, içersem de biranın çivi gibi olduğu kesinlikle acı tada sahip olmadığı bir derecede içebiliyorum. rakı sakız rakısı içerim ona da kimse rakı demez, ki piyasadan da kalktı zaten.

ama genelde içki kokteylleri içiyorum ki evde kendim de hazırlayabiliyorum artık. kremalı sütlü likörler üzerinde çok denemelerim var.

bu olaylara başlangıcım da kıbrısta içki fiyatlarını ve kola şişelerinde kola fiyatına satılan hazır kokteyllerle başladı. bunca yıl zehir zıkkım içmişiz dedim kendi kendime
  • karrdanadam  (24.01.11 22:48:35) 
tek başına tat yeterli bir faktör olmuyor çoğu zaman.

mesela kırmızı şarap, yanında peynir çeşitleri, muhabbet ettiğiniz kişi ve kişiler, bıraktığı etki hep beraber güzel bir ortam oluşturuyor.

sonra farklı mekanlarda denediğiniz kokteyller, votka ve rum kokteylleri özellikle çok güzel etki edebiliyor, yanınızda da size eşlik eden biri olursa daha da güzel..

sonra soğuk havada dışarda konyak içmek, yanında da çikolata yemek mükemmel bir etki bırakabiliyor..

efenim fasıl ortamında mezelerle birlikte rakı içmek de ayrı bir zevk...

bu kadar örnekten sonra anlaşılmıştır umarım. yani ben tek başıma içki içmem sonuçta. ayrıca mesela biranın tadını sevmem.. ama belki arkadaşlarla birlikte soğuk olarak ve şişeleri kaldırıp tıklatarak ve şerefe diyerek içilebilir hale gelebiliyor...

markalarına göre de değişebilir ve içtikçe içimi daha güzel gelmeye başlayabilir içkiler, psikoloji ve vücudun alışmışlığı da etken faktörler..

amma yazdım ya, içici sanar gören..
  • ermanen  (24.01.11 22:53:35) 
aslında tatları genel olarak berbat. bira acı votka kolonya gibi bir şey. hiçbir anlamı yok ama kiminle içiyorsun önemli. kırmızı şarap mesela gerçekten güzeldir. hem hoş bir ortam yaratır hem de tadı güzeldir. tabi yanındaki mezeler önemli peynir filan güzel gider. şarap muhabbet ortamında gider.
direkt sarhoş olmak istyorsan daha sert bir şeyler içmek gerek ama onların da tadı kötü. ben şahsen önce deniyorum tadını sevmediğim alkölü içmiyorum. sevdiklerimi de sarhoş olmadan tadını çıkara çıkara da içiyorum.

  • hukukcu6  (24.01.11 23:23:52) 
geçen anason çayı içtim kusuyordum az daha oysa bir küçük rakıyı bitiririm bir oturuşta. rakıyı sevmem alkolden, yanında tüketilen mezeden. Ama bira da alkolsüz bile olsa hastasıyım tadına bayılıyorum. Krizim tutunca, boza ve eti burçak bir nebze söndürüyor. Şarabında ekşiliğine hastayım ekşiyide seviyorum kafama sirke, nar ekşisi dayayıp içerim yokluğunda.


  • mr fusion  (24.01.11 23:46:20) 
sırf ortamlarda absürd durmamak için içenler var. yani genelde böyle sanırsam.tadı sikimsonik.


  • dieselsingle2  (24.01.11 23:47:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.