[]

[ pc ] Böyle Sorunla Karşılaştığınızı Sanmıyorum !

Ablamın laptopını kullanıyordum bi süre.. ama nasıl:

vista yüklüydü.. sildim.. format attım. windows xp yüklerken setup sırasında alet kendi kendini kapatıyordu. ben de saç kurutma makinasının soğutmasıyla yükledim :) bi şekilde yükledikten sonra windows sorunsuz bir şekilde çalıştı.. kapanmadan.

bugün tekrar windows u yükleyim dedim ve aynı cd değil, başka bi setup cd si ile (yine win xp pro) kurulum yapayım derken kendini kapattı alet! aşırı ısınmadan.

şundan eminim ki saç kurutma makinası ile soğutarak bu windowsu tekrar yüklerim ve sorunsuz çalışır..

bilgi seviyemin advanced olduğunu varsayıp buna göre çözüm bulabilir misiniz? yani eminim ki ne virüs ne başka bişey bu aletin windows u çalışıyor ama hangi windows kurulum cd sini takarsam takayım belli bi noktadan sonra kapatıyor kendini aşırı ısınarak..

anladığım kadarıyla windows öncesi bu aletin fanı çalışmıyor.. bunun sebebi nedir? çözümü var mıdır bios üzerinden?

edit: bilgisayar markası hp compaq nx6125
normalde yüklü olması gereken sistem: windows xp home

edit2: orjinali vista değil vistayı deneme amaçlı 1 kere yüklemiştim..

ayrıca haklısın recovery olmalıydı ama şu an öyle bir sürücü göremiyorum.. bir şekilde o sürücü silinmiş olmalı.. ya da ben salak gibi silmişimdir..

 
cidden çok ilginçmiş. ama ufak bi karşıklık var; geldiğinde vista yüklüydü demişsin, en sonda ise normalde yüklü olması gereken sisteme xp home demişsin. önce bi orada anlaşalım. güzelim aletin garantisini ve kendisini halletmek için epey kasmışsın anlaşılan... :-) eğer gerçekten de ısınma sorunu yüzünden kapanıyorsa ve sen öyle bir sorun olmadığını düşünüyorsan aletin biosundan advance ayarlar kısmından en yüksek çalışma sıcaklığını biraz daha yükseltmen çözüm olabilir ama dikkat!!! zira gerçekten de anakart sınırda olduğundan kapatıyorsa kendini eşiği biraz daha yukarı çektiğinde aleti haşat etme olasılığın var. vista performans sorunu yaratmıyorsa ona dönmeni öneririm. alet hp olduğundan onda "HP_RECOVERY" diye bir d sürücüsü olması lazım. orada windows, programlar ve sürücüler vardır. en güzeli sen pc'ye format atıp servise götürüp hacı şunun windows'unu bi baştan kurun de. garanti süresi dolmamışsa ücretsiz yaparlar...


  • metal revolution  (11.02.08 17:26:18) 
linuxcular da ugrasmis bununla. sanirim sorun soylendigi gibi windows olmadan fanlarin calismamasi. ama kernel parametresine acpi=off eklenince fanlar calisiyormus, fakat bu da fanlarin surekli calismasi anlamina geliyor. bu ise fazla elektrik tuketimi ve ses demek. sorun da 'acpi issue' zaten.
suralarda ayrintili olarak tartisilmis:

forums.suselinuxsupport.de
bugzilla.kernel.org
  • kabizcik  (11.02.08 17:43:54) 
ilginize çok teşekkür ederim ama sanırım garantisi geçti ve linux kullanmıyorum.. kernel e nasıl eklerim bu satırı bilmiyorum. bios üzerinden fan ın sürekli çalışması sekmesi var mı bir bakayım.


  • enola gay  (11.02.08 17:57:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.