[]

Debriyajın kavrama noktasının önemi...

selamlar,

başlık biraz absürd oldu ama debriyajın kavrama noktasının çok yukarıda olmasının negatif bir yönü olabilir mi? mesela balata sıyırması, ayağı daha çok yorması?


 
dizel araçlar genelde yukarıdan kavrar.
ama bunun artı veya eksi bir yönünü bu güne kadar hiç düşünmedim zira ne farkı var ki?
çok bir fark görmüyorum.
  • seyduna6687  (22.01.11 02:54:12) 
ayak rahatına göre de gece gece çıkaramadım hangisi daha rahattı

ehir içi kullanım çoksa yukarıda kavramalı ki ayak iyice dibe gitmesin filan(yada gitsin yukarısı daha zordu sanki) kullanım zevkine göre aslında..

yukarıda olması değilde yarım debriyaj gitme olayı debriyaj balatasını sıyırıyor.. balata her sıyrıldığında dahada yuklarıda kavrıyor..bi süre sonra hiç kavramıyor çünkü balata bitiyor..
  • miucee  (22.01.11 03:06:03) 
bizde renault 9 var. Aşırı derecede yukardan kavrıyor. Aşağıdan kavrayanlara göre dizini daha fazla kırıyorsun. Hatta bağzı aşağıdan kavrayanlarda dizini bile kırmana gerek yok, topuk sabit, ayakkabının ucunu kaldırsan yetiyor. Benim hoşuma giden bi durum değil bu yukardan kavrama.


  • khan shabbir  (22.01.11 03:09:15) 
balatayi kavramda gaza basmak siyirir diye biliyorum ama...

(bkz: yokus kalkisi)
  • no avalon  (22.01.11 03:11:14) 
Olabilir tabi. Balata daha çabuk aşınabilir.
Ama en önemlisi balatanın göbeğindeki bilya, üzerinde sürekli yük olacağı için ısınabilir ve değiştirilmesi debriyaj kadar masraf çıkarır.
İster telli, ister hidrolik olsun, her türlü debriyaj pedalının kavrama yüksekliği ayarlanabilir.
  • godless commie  (22.01.11 03:16:07) 
kafasına göre kavrayanlarda var mesela, misal renault toros. kaç sene selamımız sabahımız olmuştu daha kavrayamamıştım nerede "kavradığını".


  • idja  (22.01.11 09:23:15) 
ayağın daha fazla yorulur eğer şehir içi dur kalk çok yapacaksan. ayağı kırık şekilde tutmak daha fazla yoruyor bence debriyajin sona yakın olmasındansa. yine de alışkanlık ticari vb bir araçta koltuk daha yukarda oldugu için ve oturuşun daha dik olduğu için çok fark etmez gibi geliyor bana.


  • lukunku  (22.01.11 10:40:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.