[]

erkek kedi kisirlastirma

arkadaslar, ankara cayyolu ya da bahceli civarinda en uygun ucrete nerede yaptirilir bu operasyon? esasen yenimahalle belediyesi bayagi ucuza yapiyormus ama nasildir orasi bilen var mi? bir de randevuyla falan gidiliyormus galiba? araya haftasonu da giriyor. off..




 
kedi daha önce çiftleşti mi?


  • lorenzen  (22.01.11 02:37:24) 
maalesef hayir ama yapacak bir sey yok, her yere isiyor, canimiz cikiyor..


  • vercingetorix  (22.01.11 02:41:09) 
hayvanı bir başkalarıyla çiftleştir de öyle kısırlaştır. mevsimi geldi zaten. azcık sabret. bi tatsın onu hayvancağız. çocuğu falan olsun. yazık cidden.


  • lorenzen  (22.01.11 03:10:37) 
elxa aynştaynmış. onu dinle.
benim mantığıma göre yanlış. karar senin tabi.
ayrıca burası herkesin fikrini söylediği bir ortam. hatırlatmakta fayda var. benim düşünceme göre kediyi çiftleştirmeden kısırlaştırmak çok yanlış. niye bu batıyor onu anlayamadım.
  • lorenzen  (22.01.11 04:00:50) 
merhabalar,

erkek kedilerin kısırlaştırılma süreci daha kolay oluyor.
ortalama iki günde atlatıyorlar, bir endişeniz olmasın.
belediyeye gidip orada yaptırırsanız mutlaka ameliyathanenin temizliğine bakın ve ameliyat süresince orada bekleyin.
elxa zaten yeterince bilgi vermş bu konuda.

kendimi tutamayarak ben de bir şey söylemek istiyorum.
hayvanların istediği gibi çiftleşip üreyebildiği bir dünyada yaşayabilecek olmak çok güzel olurdu, ama kısırlaştırma işlemi uzun vadede genel olarak hayvanların iyiliği içindir. çünkü ev arayan ve zor durumda olan yüz binlerce kedi ve köpek var. bu maalesef ülkemizde var olan bir sorun. elbette çiftleştirebilecek olmak çok güzel olurdu, ama olan o yavrulara ya da başkalarına oluyor.
günde en az 40-50 tane muhtaç yavru kedi ilanı görüyorum.
şu durumda onlardan birine yardımcı olmak, yenilerinin dünyaya gelmesine aracı olmaktan hem toplumsal olarak, hem de hayvanları olabildiğinde koruyup kollamak adına daha mantıklı ve doğru olacaktır.

sevgiler.
  • blatta hiberna  (22.01.11 05:22:14) 
ya bu kedi ve köpekler zaten sokakta yani doğada yaşayan hayvanlar değil mi? sen evine duygusal mastürbasyon için kedi, köpek vs. al. ondan sonra sıkıl sokağa bırak. hazıra alışan hayvan da sokaklarda yaşayamasın, yardıma muhtaç olsun.
fakat yeni doğan bir kedi sokakta yaşamayı öğrenir gibime geliyor. bunlar uyum sağlayabilen hayvanlar. sen eve al, süt ver büyüyünce de sokağa sal tabi ölür. ayrıca kediler ve köpekler sokakta da beslenebiliyor. bizim binada 30 küsür kedi ve bir o kadar da köpek besleyenler var sokakta. hiçbiri de ölmüyor hayvanların. he tabi kedi ve köpek sahipleri benim mantığımı yanlış bulurlar büyük ihtimal. onlar da haklı.
yine de ''amaan nasıl olsa yavrusu olsa ölecek. yardıma muhtaç da çok kedi var. biz bunu kısırlaştıralım'' diye düşünmek yanlış geliyor işte. doğanın kanununa aykırı.
  • lorenzen  (22.01.11 05:59:11) 
lorenzen sen daha önce sokakta beslediğin kedinin araba altında kalışına şahit olmamışsın.


  • niphrodel  (22.01.11 11:06:17) 
çok teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için. lorenzen, herkes burada her şeyi söyleyebilir, ama söylediği şeyin içeriğine ve söyleme şekline göre de muamele görür. benim sorduğum soruyla alakasız cevap verdiğiniz ve sen diye hitap ettiğiniz için size de teşekkürler.

elxa: maalesef o kediyi uyutmuşlar... size haber verecektim ama içim el vermedi.
fiyatları da öğrenince haberdar ederim sizi.
  • vercingetorix  (22.01.11 13:03:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.