[]

yüksek lisans- insan kaynakları yönetimi sorularına yardım

şunlardan herhangi birisi hakkında herhangi bir cevap verebilecek ya da cevaptan ziyade fikir belirtebilecek olan varsa şahane olur.





1) Ilk soru etkin prim sistemi uzerine kurulu bir case. Bir tane bezelye paketleme firmasi var ancak paketlerin icinden bocekler cikiyor. Sirket bunu onlemek ve musteri menuniyeti yaratmak adina yeni bir prim sistemi kuruyor. Yeni sisteme gore her calisan bezelyelerin icinden aldigi bocek sayisina oranla prim aliyor. Ancak cakal calisanlar disardan

bocek getirip bezelyelerin icinden almis gibi gorunerek sistemi susitimal ediyorlar. Buna gore sistemin hatalari nedelerdir,siz olsaniz nasil etkin bir prim sistemi kurardiniz?

2) Mali durumu kotu olan bir sirket var. Karliligi arttirmak adina yeni bir CEO transfer ediyorlar ve kendisine de iyi performans gosteridgi takdirde hisse senedi opsiyonu koyuyorlar. Yeni CEO sirketin durumunu duzeltip parlak hale getiriyo, hisse fiyatlari yukseliyor. Ancak Maliye Bakanligi firmaya denetime geliyor ve sonuc olarak hisse fiyatlari ani deger kaybi yasiyor (50Tlden 3e dusuyor) ve sirket CEOyu gonderiyor. Bu durumda sirketin hatasi nedir? Siz olsaydiniz CEOyu nasil motive ederdiniz?

3) Kariyer yonetiminde sirketlerin yasadigi en onemli ikilemlerden biri calisanlarinin ve kariyerlerinin nasil gelistirilecegiyle ilgili nasil bir politika izlenecegidir. Bazi sirketler calisanlarini gelistirdiklerinde onlari kaybedecekleri korkusu yasarlar. Fakat gelsime imkani tanimadiklarinda da yşne kaybetme ihtimali vardir. Modern ve etkin bir sirket sizce bu ikilemi nasil bir strateji ve uyulamayla dengeler?

4) Bir akademisyenin performansini degerlemek icin nasil bir degerleme sistemi onerirdiniz? (kriter,sistem,sure,degerleyici vs vs....)

 
1- Ayıklanan böcek başına primlendirme olursa evin yolunu bulamaz onlar :) şöyle olabilir böcekli paket hangi çalışandan geçtiyse maaşından belli bir miktar kesilir. Başka bir öneride (önceki gaddarca geldiyse) önce maaşları biraz yükseltip sonra ilk alternatifi uygulayabilir. 3. alternatif baktıki yine olmuyor böcekli bezelyeyi üretime sokan işçiyi şutlasınlar, yerine yensini alsınlar.

2- Yeterli bilgi yok yorum yapmak için. 50 Tl den 3 e düşüyorsa denetim sonrası o şirketi Stieve Jobs gelse kurtaramaz bir halt var orda. Ani değer kaybından dolayı adamı kovmuşlar hem neyin motivasyonunu soruyorsun ki? Ne olursa olsun adamı dünyanın en mutlu insanı yapsan yine denetimden sonra kovulacak. Öneri: Şirket sahibi karar sürecinden çıkarılsın, Ceo tam yetkili olsun.

3- Çalışanları geliştirir eğitimlerini verir sonrada elinden kaçırmamak için olması gereken sosyal haklarını ve de pozisyon ve eğitimine uygun maaşı verir. O durumda şirketten çıkan adam zaten maldır (şahsi fikrim).

4- Güvenilir düşünme ve değerlendirmeyi bileni objektif birini derslerine sokar rapor istersin.
  • pposeidon_1  (21.01.11 15:42:53 ~ 15:44:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.