[]

yurtdışı sipariş

arkadaşlar yaklaşık 3 hafta önce new look adlı internet sitesinden sipariş verdim fakat hala elime ulaşmadı. sitede gönderim tamamlandı yazıyor sanırım türkiyede kayboldu kargom. sitenin verdiği numara ile de ptt kargodan takip edilemiyor gönderi. bu durumda ne yapabilirim?




 
kargoyla gonderim yapilsa bir iki gunde gelirdi. shipping se, gumruge geliyor sanirim paketler. ama nasil takip edilir, gumruk isleri nasil oluyor ben de bilemedim.


  • freefroglet  (21.01.11 12:35:53 ~ 12:36:23) 
gumrukte takilmistir belkin.
malin degerini filan yazin bir de icerigi.

ptt direkt ulastirmayabilir topkapi hava kargodadir.

ptt elden teslim ediyor kaybolmaz.

kaybolduysa siteye yaz yenisini ucretsiz gonderiyorlar bazi bazi.

Turkiye de kayboldugun yargisina nasil ulastin ya kongoya gittiyse kargon olmaz ya ????
  • kulustur  (21.01.11 13:20:18) 
eğer paypal aracılığıyla aldıysanız paypal'den dispute açabilirsiniz. onlar kontrol edip, bir problem varsa parayı size geri öderler.


  • kutuların sessizliği  (21.01.11 13:28:34) 
yaklaşık bir ay oldu evde olmayınca kağıt bırakıyorlardı o da yok bu nedenle kayboldu kesin. neyse bu da bana ders oldu tükiyede ptt kargo varken yurtdışı siparişi yapılmaz bir daha.


  • posthighway  (21.01.11 13:30:03) 
hayır paypalsız almıştım kendilerine mail atınca da cevap yazmıyorlar. neyse ilgilendiğiniz için teşekkürler


  • posthighway  (21.01.11 13:33:03) 
ptt ile ilgisi yok.
eger ups dhl kullansan kesin kargo takiliyor gumrukte ve aldigin malin 3 kati masraf cikariyorlar ki burnundan gelmesi cabasi, PTT en iyisi tecrube konusuyor, ne cektim digerlerinden....

meraktan soruyorum siteye baktim simdi ne kadar kargo masrafi tuttu ,bi de malin tutari nedir ve kg olarak ne tuttu ?
  • kulustur  (21.01.11 13:33:13) 
malın tutarı 22 pound, kargo masrafı 5.50 pound, kg olarak da en fazla 500 gr gelir. ancak status olarak complete yazıyor siparişlerim hakkında. royal mail en fazla 2 günde gönderiyor zaten türkiyeye . bu nedenle sorun ptt kargoda diye düşünüyorum


  • posthighway  (21.01.11 13:48:05) 
Peki ptt sayfasından yurtiçi gönderim kısmıyla denesen bir de.Aynı durum benim de başıma geldi.Sonradan farkettim ki gönderilen kodunu devamlı yurtdışı gönderi kısmına yazıyormuşum.Yurtiçi gönderi kısmıyla da bir dene istersen.Olmadı sana en yakın şubeyi açıp sorabilirsin.


  • esma_sultan  (21.01.11 14:19:02 ~ 14:22:20) 
gumrukle alakali degil bu.
bence paket seni bekliyor dedigimi deneyebilirmisin.
topkapı ptt yi ara.
ikincisi internetten ptt sitesinde farklı varyasyonlar dene belki kodlari yanlis girdin olmaz ya bir seyi tiklememissindir yurtdisi secenegi gibi.
ptt kargo bayini ara gelen oldumu adrese sor.bolge seyleri vardi sanirim.

kargo ucuzmus.lakin siteyi inceledim cidden bunlarin sattiklari Turkiyedede var hatta daha kalitelisi cidden deger mi dusunmek lazim.Turkiyede cok pahali olmayan bir seyi almiyorum, ya kargo cok pahali ,ya gumruge takilip burnundan geliyor, yada o derece avantajli olmuyor risk alacak kadar tabii bir de kaybolmasi var malin....

umarim paketine ulasirsin :)
  • kulustur  (21.01.11 14:46:07) 
herşeyi denedim sitede zaten bana verilen numara royal mail e ait takip numarasıymış. evet çok pahalı değil siparişim ama çok beğenmiştim aldığım şeyleri bir daha bulamam herhalde. artık tek tek ptt şubelerini dolaşıcam başka yapacak bir şey yok =) ilgilendiğiniz için teşekkürler..


  • posthighway  (21.01.11 15:00:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.