[]

Bilgisayarda çalar saat?

Böyle bir şey var mı ya da program? Bilgisayarı kursam bi saate,kendiliğinden açılsa ve ses yapsa,zil çalsa vs.

Hayal mı kuruyorum var mı böyle bir şey?


 
bilgisayar sürekli açık olacaksa , neden olmasın. ama ben, saati gelince bilgisayarı açıcak herhangi bir yazılımla karşılaşmadım bu zamana kadar.


  • qtk  (20.01.11 20:04:03) 
www.inndir.com

açıkken tabi
  • sarper361  (20.01.11 20:09:44) 
bazı bilgisayarların bios ayarlarından yapılabiliyor galiba açılma işi.


  • redstreak  (20.01.11 20:21:12) 
yok kapalıyken açılsın istemiş idim.


  • halen  (20.01.11 20:27:57) 
var. task scheduler. windows 7 için ingilizce'sinden anlatabilirim isterseniz. benimki türkçe olmadığı için türkçe karşılıklarını tam bilemiyorum.

tik almışım madem, anlatayım.

"başlat"tan ingilizce ise "task scheduler", türkçe ise "görev zamanlayıcı" (galiba) diye arayıp açın. sağ tarafta "actions" altında "create task"ı seçin, bir isim verin görevinize. aşağıda "run whether user is logged on or not"ı seçin, yularıdan "triggers" kısmına gelip alt kısımdan "new"ı seçin, ordan saati, tarihi falan ayarlayın (açık zaten oralar.). "ok" seçip actions kısmına gelin, oradan tekrar "new". yukarısı "start a program" olsun, sağ taraftan "browse" seçin ve oradan çalmak istediğiniz ses dosyasını bulup seçin. bundan da "ok" seçip çktıktan sonra "conditions"a gelin ve orada "wake the computer to run this task"ı işaretli haline getirin, diğerlerinin de işaretlerini kaldırın. "ok" seçip çıkın.

önce bir alarm ayarlayıp, bilgisayarı kapatıp deneyin. ben bilgisayarı kapatıp denemedim hiç, benimki hep açık olduğundan.

not: bilgisayarın sesini açık bırakmayı unutmayın.
  • lemmiwinks  (20.01.11 20:35:55 ~ 20:53:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.