[]

kayip nufus cuzdani

sevgili arkadaslar, yaklasik 5 ay once kimligimi kaybettigimi farketmemle gazeteye kayip ilani vermistim. muhtarliktan gerekli belgeleri alip, bi adet vesikalikla gittim nufusa. 2 fotograf lazimmis halledemedim. tembellikten ve ehliyetimin olmasindan dolayi bi daha da gitmedim. simdi bir kac yerde okudum cezasi varmis bu isin, dogru mudur acaba? var mi bi yaptirim bu konuda? yardimlariniz icin tesekkur ediyorum.




 
var cezası. 70 tl gibi bir miktar.


  • genzo madafakabayasi  (20.01.11 19:32:13) 
uff fenaymis. peki cikarmasam artar mi? veya bi sakincasi olur mu?


  • risko  (20.01.11 19:35:50) 
çıkarmasan ceza artmaz, o sadece kayıp cezası ama bazı resmi işlerde ehliyeti kabul etmeyip nüfus cüzdanı isteyebilirler. pasaport, vize vs işlerde. onun dışında pek lazım olmaz nüfus cüzdanı ama bence çok ihmal etmeden hallet...


  • winstoncash  (20.01.11 20:22:38) 
bence bir kaç daha idare et ehliyet pasaportun varsa. yakın zamana çipli kimlikler aktif olacak diyorlar. daha daha uğraşmazsın.


  • tonights the night  (20.01.11 20:42:32) 
ben 52 tl'ye çıkardım. kimlik gerekiyor genelde yokluğunun da bir zararını görmedim kaybettiğim zaman diliminde.


  • rubiks cube  (20.01.11 20:44:00) 
üzerine tapu filan alırken sorun çıkarabiliyormuş ödememe durumu. kuzenim de kaybetmişti, ödemezse ne olacağını sorduğunda aldığı yanıt buydu.


  • j lithium  (20.01.11 21:22:11) 
Eğer adınıza sahte şirketler kurulup, büyük borçlar altına girmek istemiyorsanız; Emniyet birimlerince düzenlenmiş, nüfus cüzdanının çalınmış ya da kaybedilmiş olduğuna lişkin belgenin aslını vergi dairesine ibraz etmeniz gerekmektedir.


  • blackmaidu  (21.01.11 13:53:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.