[]

konsept dahilinde (tüm dünyada) hangi 10 şehir gezilebilir?

dünyada bulunan her şehir olabilir, avrupa amerika doğu batı farketmez.. yalnızca belirli bir konsept dahilinde -ki bu da fiziksel çevre kalitesi ve gayrimenkul sektörü çerçevesinde bir tema- olması isteniyor.. ne istediğini tam anladığımı da söyleyemem.. para vs mühim değil, her şey karşılanıyor.. size böyle bir imkan sunulsa nerelere giderdiniz? nasıl bir rota çizerdiniz?

mimarlık öğrencileri için açılan bir yarışmaya katılmak için soruyorum bunu.. etrafımda herkese soruyorum, cevapları derleyip araştıracağım.. ama önce fikirleri almak isterim.. yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler..

edit:
tek tek şehir de olur evet.. 10 tane birden yazmanız şart değil.. hani belirli bir konsepte 10 şehir aklınıza gelirse veya gezdiyseniz buna benzeyen 3-4 yer, o şekilde de yazabilirsiniz diye uzun uzun anlattım..

 
tokyo'ya giderdim.


  • kayranin kedisi  (20.01.11 17:08:10 ~ 17:08:36) 
prag


  • alchemistt  (20.01.11 17:11:34) 
bilecik olabilir


  • raki masasinin degismez adami  (20.01.11 17:14:05) 
"geleceğin konutu" teması üzerine,
new york, california, los angeles, tokyo, viyana, paris, hengelo(hollanda), almenia(ispanya), rotterdam, madrid..

bu konuda yök ün sitesinde çok sayıda tez çalışması var.
  • purkinje  (20.01.11 17:16:38 ~ 17:17:18) 
Minneapolis-Kopenhag-Manisa


  • mikelarteta  (20.01.11 17:17:35) 
California - Seul - Shangay - Tokyo - Roma - Oslo - Dubai - Toronto - Sydney - Amsterdam


  • naharir  (20.01.11 17:43:38) 
"dünyada bulunan her şehir olabilir, avrupa amerika doğu batı farketmez.. yalnızca belirli bir konsept dahilinde -ki bu da fiziksel çevre kalitesi ve gayrimenkul sektörü çerçevesinde bir tema- olması isteniyor.."

sadece şehir yazanların, neden bu şehri yazdıklarına dair konsept de belirlemesini istemiyor musun, ben mi yanlış anlıyorum??
  • purkinje  (20.01.11 17:48:19) 
bence şu üç şehir:
prag, prague, praha.
hehe :) budapeşte ve barselona 2-3 olsunlar bari.
  • prosim  (20.01.11 18:01:08) 
havana, mimarlik ogrencileri icin cennet olsa gerek.


  • euteamo  (20.01.11 18:08:27) 
arkadaşlar açıklama yapın biraz. sorunn farkı nerde kaldı. biraz daha özveri, aaa :)

şimdi ben şöyle düşündüm. modern mimari ve tasarımların ön plana çıktığı şehirler düşünülebilir. mesela:

toronto, new york, chicago, barselona, berlin, sidney, dubai, paris.. gibi

onun dışında mimaria açıdan farklı konseptler düşünülebilir, belli ilginç yapılar seçilir ve ona göre rota seçilir, veya belli dönemlerin mimarilerinin örneklerine göre bir rota çizilir...
  • ermanen  (20.01.11 18:12:17) 
Ben konseptleri yazsam: Gokdelenler [ NYC, Dubai, Tokyo etc. ] , Acik Pazarlar [ Istanbul, Hindistan, Tayvan etc.] , Su Sehirleri [ Venedik, Kopenhag, Sikago ] gider bu... :P


  • ucan sincap  (20.01.11 19:02:49) 
dalış yapıyorum ve dalış yapacağım uzaklardaki ülkeler, adalar, galapagos'la biten bir tur.araştırmam lazım :)


  • picolato  (20.01.11 21:12:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.