[]

Gitar çalmak (Sungha Jung)

Gitar güzel çalındığında helal olsun diyip geçiyoruz da şu sungha Jung bu kadar mükemmel çalmasına rağmen neden sanki herkesin çalabileceği kadar basit birşeymiş gibi görünüyor? "Lan ver bakiyim" desem aynı çalıcam sanki! O kadar rahat, o kadar sakin. Tarzında mı bişey var? Fingerstyle la alakası var mı? Bu yaşta bu repertuar nasıl oluyor? Öğrenmenin kolay bi yöntemi mi var, yoksa çocuk mu dahi?

Sıpadaki rahatlığa bak : www.youtube.com

Not:Evet ben de gaza geldim.

 
çocuk dahi değil, olabilir de , tekniği iyi (özellikle sağ el), disiplinli çalışma ile sen de çalabilirsin, nasıl desem ne duyulduğu kadar çok zor ne de göründüğü kadar kolay


  • freebird5406  (19.01.11 16:17:08 ~ 16:18:31) 
veledin çok sağlam bir kulağı ve kendine özgü bir tekniği var. pek de kolay gibi görünmüyor aslında :)


  • sekko  (19.01.11 16:18:12) 
'salak olmamak şartıyla' çocuğun yaptığı çok kolay.


  • merdümgiriz...  (19.01.11 16:24:19) 
teknik olarak zor degil. arpej caliyor. ama kendi cikarmis gene de, cok ta guzel olmus dinletiyor kendini. ben de calicam bunu iyi oldu bu duyuruyu gordugum :)


  • achelon  (19.01.11 18:14:57) 
@merdümgiriz peki neden bu kadar az bu çocuğun ekürileri?
Gitar pek sevilen birşey mi değil yoksa tüm dünya salak mı?

  • erci  (19.01.11 21:20:06) 
tüm dünya salak; bu ayrı konu da...

hocalık yapabilen herhangi bir hocayla gitara ilgisi olan (çocukça özentilik değil) ; salak olmayan tüm çocuklar çok kaliteli bir biçimde gitar çalabilir.

sanat sevgiyle değil ilgiyle alakalıdır. (ilgi: kafanın o işe basması. ne alaka deme, öyle. ) sevmesen bile çok iyi yapabilirsin ya da çok sevsen de hiç yapamayabilirsin.
  • merdümgiriz...  (20.01.11 20:46:26 ~ 20:47:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.