[]

Civilization oyun yardımı

özendik böyle strateji şeylerine indirdim Civilization 3'ü.bir güzel de türkçeye çevirdim fakat oyun bana bakıyor,ben ona.

vakit geçsin diye çözmeye çalışıyorum oyunu ama olmuyor sanırsam.şehiri kurdum,sürekli alarm veriyor hazine düşüşte diye.haritada altın var dibimde fakat nasıl çıkartılacağını bilmiyorum.diğer strateji oyunlarında olduğu gibi adamlarımı toptan seçip,hareket ettiremiyorum sanırım.tek tek sırayla falan mı hareket ediyor bunlar?
oyunu kapayım,bitireyim falan değil amacım.maksat oynamış olayım.şunu yap,buna bas,mal mısın onu elleme gibi,dedeye araba yarışı oynatmayı öğretir gibi şu oyunu anlatacak biri ne iyi biridir kim bilir?

 
şehrin üstüne çift tıkla. açılan ekranda (altınların olduğu) şehirde nöbet tutan askerin üstüne tıkla işler yoluna girer. 2 tur sonra tabi :)


  • pisekar v2  (19.01.11 13:17:54) 
ben birkaç ay önce baya sarmıştım da sonradan yasaklandım oynamaya.altın madeni falan için önce bitakım teknolojileri bulmanız gerekiyor. mining vs gibi.biyerlerinde teknoloji tree gibi bişey var oraya bir bakın.

acaba benim oynadığım civilization v miydi ?
  • pinking of you  (19.01.11 15:34:23 ~ 15:41:04) 
cook uzun zamandir oynamiyorum ama...

en basta: deli gibi asker yapma. hepsi hazineden yiyor onlarin. baslangicta her sehrine birer ikiser savunma gucu yuksek asker koy, bir kac tane de saldiri gucu ve hizi yuksek askeri cevreye kesfe cikar. cevreni ne kadar cabuk tanirsan o kadar iyi. hem barbarlardan bisiyler ogrenirsin veya para kazanirsin. hem nerde hangi resource varmis onu gorursun. mesela ilk caglarda topraklarinda at bulunmasi cok iyidir. ama baktin ki dibinde papua yeni gineliler var, onlarin topraklarinda at var sende yok, derhal saldir....
bir de tabii hangi irki sectigin onemli. mesela kulture onem verenlerden birini secersen savasla bi yere gelemezsin, insanlar isyan eder durur vb. tercihen almanlar iyidir. hem scientific hem de savasci.
wonderlar onemli. bir an once wonderlari yaparsan daha cabuk ilerlersin. science'da ilerledikce yapabilecegin asker cinsleri, kullanabilecegin resourcelar artacak. boylece rakiplerinden one gecebileceksin. yoksa adamlar alir basini gider. o tren yolu yaparken sen hala atli askerle geziyor olursun.

haa bir de oyun seviyesini en basta tut, ben 3 u oynuyordum yanlis hatirlamiyorsam, zorlastirinca karsi taraf mizrakla senin tankini harcayabiliyordu, baska da bir numarasi olmuyordu.

sehirlerde yaptigin seyler ise yarar seyler olsun. ansiklopedisi gibi bisi vardi onun yapmadan once ordan bak. mesela temple yaparsan insanlarin iyi guzel mutlu olurlar da, temple yapabilecegin surede library yapabiliyorsan mesela hic gerek yok.

ozetle, bilimde dikkatli ilerle, wonder'lari unutma. askerleri stratejine gore yap ve yonet.
  • leci  (19.01.11 17:00:19 ~ 17:01:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.