[]

?? Anaokulu ve ilkokul ogretmenleri yardim ??

Yazmayi ogrenen cocuklarin el hareketlerini gosteren asagidaki sekiller dogru mudur?

3.bp.blogspot.com

www.auburn.edu

Bir de, bir cocugun yazdigi ilk 30 kelime nedir? Boyle kesin bir liste yok ise, sizin kullandiklariniz/tavsiye ettikleriniz nelerdir?

 
öğretmen değilim ama ilkokulda bize öğretilen bilgileri iyi bilirim.
rakamların yazılışı doğru ifade edilmiş, fakat harflerde yanlışlar var. türkçede hiçbir harfin yazımı aşağıdan yukarıya el hareketiyle yapılmaz diye biliyorum. örneğin, N harfindeki 3. hareket yukarıdan aşağıya olacak.
aynı şekilde M harfinin 3.çizgisinde de sorun var.
V ve v harfinin 2. çizgisi aynı şekilde..
Q, W, X harflerini saymıyorum bile..
  • purkinje  (19.01.11 11:56:45) 
@purkinje, tesekkurler. peki ya 4 nasil yaziliyor; simdi yazdigim gibi tepesi kapali 4 mu yoksa resimdeki gibi tepesi acik 4 mu?


  • comptrol  (19.01.11 12:10:13) 
simdi harf harf okuma ogretiyorlar, sesli harflerle basliyorlar once e, sirasi var
bu link yardimci olur belki bak istersen www.ilkokuma.com
harflerin ve rakamların yazım şeklinde el goz koordinasyonu gozunde bulunduruluyor ve sağlak olma
harflerin yazimi el kaldirmadan yazilmasi ongoruluyor, ki artik el yazisi ile yazip, okuyorlar bilek kivrakligi bu nednle daha onemli hale geliyor, oyun hamuru ile oyun oynatmak da onemli, kucuk kasların ve eklemlerin guclenmesi icin
yazim sekillerinde hata yok yani
bir de www.sorubak.com
kesinlikle oyle bir liste var,
sesli harfin sonuna ve basina sessiz harfler getirilip, heceler ogretiliyor
  • rn  (19.01.11 12:14:28 ~ 12:25:54) 
4 tepesi açık yazılıyor


  • rn  (19.01.11 12:15:03) 
ikisi de değil aslında.
doğrusu 4 gibi ama, 3. çizgiyi yaparken yukarıda 1. ile birleşmeyecek.

  • purkinje  (19.01.11 12:17:06) 
@rn, o kelime listesi linklerde mi var, anlayamadim? linklerdekinde metinler var ama ben oyle ilk hecelenip sonrasinda o hecelerden olusturulan cumleleri istemiyorum. somut nesneler daha cok isime yarayacaktir. yani "ali topu at" tan ziyade "top" olsun. listelerdeki cumlelerden kelimeleri cikartip istedigime ulasabilirim ama bu da ne kadar dogru olur bilemedim.

@purkinje ve @pn tesekkurler yardimlariniz icin ama harflerin yazim sekli hakkinda biriniz yanlis derken digeriniz ise dogru diyor. Hanginize inanacagima karar veremedim. Ha keza 4 konusunda da tutarsizlik var :/
  • comptrol  (19.01.11 13:52:59 ~ 13:53:42) 
sayılar doğru, türkçe olmayan harfleri atarsak harfler de doğru. ama çocuk anasınıfı öğrencisiyse harfleri (yazmayı kesinlikle) öğretmiyoruz, kendiliğinden öğrenirse sorun yok. sayıları öğretebilirsiniz.


  • ecece  (19.01.11 14:45:11) 
listeyi hazirlamak gerek nette aramadim
ama ornek soyle e,l,a ve t 4'lü grup halinde oncelikli ogretiliyor ve bunlarin kombinasyonlari
el
le
ela
ele
la
lale ve sonra t harfi ekleniyor
et
at
ta ve te
ete
ata
tat
tela
Talat
tel
atla
elle
etle
atlet
alet
aklima bu kadari geldi ama senin de aklina gelirse cogalt
daha sonra da diger harf gruplari sirasiyla i,n,o ve r grubu ve digerleri
anlam aranmiyor
anlam varsa ne ala ama oncelik sesleri tanimak ve okumak
sessiz harfler sonuna e sesi ya da herhangi bir sesli harf getirilerek ogretilmiyor, sonra cok karisiklik yaratiyor sadece ses cikariliyor ve komik oluyor tabi ama bu kadar
  • rn  (19.01.11 14:50:55 ~ 14:55:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.