[]

XP yüklü pc / açılamıyor.

şimdi şöyle bir sorun var. bilgisayarın geçtiğimiz hafta harddiski yanmıştı. yeni bir harddisk taktı bilgisayarcı arkadaş, üstüne baştan XP yüklemiş falan. neyse eve geldiğinde problem yoktu. bir hafta olduktan sonra bilgisayarda donmalar başladı. donuyor ve res atılması gerekiyor. neyse devam ediyorum; bir kaç gün içinde de bilgisayar açılırken power sayfasından sonra f1'e basın devam etmek için diyor. windows güvenli şekilde başlasın'a bassam da, güvenli mod'dan açmaya çalışsam da yükleniyor bölümünden sonra res atıyor kendine.

şimdi ben bu kasayı, o bilgisayarcının üzerine atsam; altında kalsa haksız mıyım değil miyim? konu bu değil tabi, sizce problem ne olabilir? XP'yi geçenlerde tekrar kurdum, donma olayı yapıyor diye. Bir işe yaramadı.


 
1.f1 e basın demeden önce ne diyor ona bir bakmak lazım
bios ayarlarını sıfırlamış sanırım eleman. floppy disable olmalı ve error verme olayı ayarını da no errors yapmak lazım diye hatırlıyorum. ama f1 in üstünde de bişey yazar onu söyle bana..

2. hata için ise evet format atman lazım bence.
  • serafettinn  (18.01.11 23:38:10) 
aynen aktarıyorum;

Memory Frequency For DDR400
IDE Channel 0 Master : SAMSUG blablabla
IDE CHannel 0 Slav : None
IDE Channel 1 Master : HL-STDVD-RAM GH22NP20 1.02
IDE Channel 1 Slave : None

Warning! CPU has been changed or CPU Ratio changed fail.
Please re-enter CPU Settings in the CMOS setup and remember to save before quit.

Press f8 enable system..
press f9 bla bla bla
  • deniztarafinabakankale  (18.01.11 23:45:34) 
iki ihtimal var. ya senin bilgisayarcı işlemciyi değiştirdi;
ya da senin bilgisayarcı bilgisayar kendine gelsin diye cpu radio'yu arttırdı. ayarları sıfırlarsaan kendine gelecektir. ama bak bakalım. işlemcin aynı mı ;)

sonra da format zaten
  • serafettinn  (19.01.11 00:05:05) 
bios pili bitmiş. bu yüzden o hatayı alıyorsun. donmanın ise sebebini bulmak zor. hdd kabloları tam oturmadıysa yapabilir.


  • sysadmin  (21.01.11 21:40:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.