[]

elektrikle çalışan araba

elektrikle çalışan arabalar hakkında neredeyse hiç bilgim yok. öğrenmek istediğim, bunlar normal bildiğimiz benzinle çalışan arabalar gibi seri üretilmeye başlandı mı? eğer evet ise türkiye'de satışı yapılan bir marka var mı?

türkiye'de bunları şarj edecek yerler var mı, evde şarj olur mu, nasıl oluyor bu işler? istasyonunu hiç görmedim henüz çünkü.

ve en önemlisi, bu arabaların motorları diğer arabalar gibi bildiğimiz bas sesleri mi çıkarıyor yoksa akülü araba ya da tramvay gibi daha ince ve devamlı olmayan sesler mi? sürekli bir çalışma sesi var mı yoksa gaza basınca mı ses çıkarıyorlar bir de?

bilgisi olan ya da detaylı bilgi alabileceğim bir yer bilen?

 
turkiye'de hibrit (hem benzinli hem elektrikli) araclar var ama sadece elektrikli araba var mi bilmiyorum. gecen gunlerde basbakanin kullandigi bir arac vardi, o sanirim sadece elektrikli araclardan. renault idi markasi.

sarj yeri, benzin istasyonu gibi bir yer ariyorsaniz yok, evinizde tabi ki sarj edebilirsiniz, eger yeterince uzun uzatma kablonuz varsa. avrupa'da yavas yavas artmaya basliyor elektrik dolum istasyonlari.

motorlari icten yanmali olmadigi icin bas sesler cikarmiyor, ayrica izolasyonlari sayesinde asiri yuksek bir ses vermiyorlar. bu motorlar kategori olarak brushless dc motor olarak geciyor.
  • tom riddle  (18.01.11 19:22:19) 
  • hoot  (18.01.11 20:52:50) 
  • schokopudding  (19.01.11 02:50:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.