[]

Erasmus hibeleri ve geri odeme [Bilgi Uni.]

Merhaba,

Bir kac gundur canimizi pek sikan bir olay var. Nereden duyulduysa bir soylentidir gidiyor, Erasmus'ta bir donemde aldigi 30 kredinin 20'sini gecemeyenlerden hibe geri istenir diye bir dedikodu var. Aslinda gercek wording sanirim, Universite erasmus programinda basarisiz olanlardan hibeleri geri isteme hakkini sakli tutar olsa gerekir. Basarili olmanin sartlarindan birisi de, 30 krediden 20 kredi gecmis olmak.

Simdi bu durumda 20 krediyi tamamlayamayan bir ogrenci aldigi parayi ne sartlarda geri odemek zorunda kalir. Bildiginiz ettiginiz bir ornek var midir bu konuyla ilgili?

 
Erasmus'a gittiğinde okul senin hibenin %80'nini yatırır hesabına. Geri kalan %20'yi okuluna dönünce alırsın. Başarısız olursan %20'lik kısmı vermeyebilirler. Ben şimdilik okulumda böyle bir şeyle karşılaşmadım ama %80'ni geri istemezler. Verilen para zaten AB'den çıkıyor. Parada kur ve şehir farkından doğan farklar için veriliyor.


  • croswell  (18.01.11 02:13:50) 
Peki bu hibenin geri iadesi talep edilmesi durumu nasil soz konusu oluyor bilen eden var mi hangi sartlarda?


  • 4ever  (18.01.11 02:18:22) 
eğer başarısız olunursa verilmiş olunan %80 in de geri istenmesi durumu söz konusu. mesela polonyada eğer %70 başarının altında kalırsanız verilen hibeyi de geri ödüyorsunuz. ama türkiyede pek umursanmıyor. aldıgın dersin ya da kredinin yarısından bile başarılı olsan %20 lik kısım yatıyor. ben mesela aldıgım 30 kredinin 18 kredisinden başarılı oldum. yani 6dersin 4ünden geçtim ve %20 lik kısım bana ödenicek. şu ana kadar türkiyede %80 lik kısmı geri ödeyenini görmedim duymadım.


  • faaip de oiad  (18.01.11 03:26:07) 
Bilgiler icin tesekkur ediyorum.
Yani bir kisi tum derslerden de kalsa, eger okula gittiyse, kaydi kuydu tamamsa ve gayet legitimate bir sekilde derslerden kaldiysa (sinavlara filan da girdi), bu tur bir problem yasamiyor diye sonuc cikarabilir miyiz?

  • 4ever  (18.01.11 03:39:31) 
üniversiteden üniversiteye değişebiliyor. emin olmak istiyorsanız okulunuzun uluslararası ilişkiler ofisine, veya hangi birim ilgileniyorsa Erasmus'la oraya sorun. Onlar kesin cevap verecektir.


  • natnan  (18.01.11 13:11:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.