[]

Ttnet Hız

Şimdi bir manyaklık edip Ttnet 8Mbit Limitsiz'e geçtik. Hız testi yaptığımda 0.8 veya 0.9'dan yukarı hız göremiyorum hiçbir zaman. Ttnet'i arayıp "bu ne lan tamirci yollayın" falan diyesim var ama bir yandan da hiçbir şeyin değişmeyeceğine dair bir his var içimde. Bu durumdaki prosedür nedir, bir sonuç alınıyor mu acaba?




 
modeminizde deger olarak ne gorunuyor? hala 1 mbit ile baglaniyor olabilirsiniz.

bunun cesitli sebepleri olabilir;
santraliniz daha ust hizlari desteklemiyordur
port gecisi tamamlanmamistir
ttnet isleminizi hic isleme koymamistir

sayet 1 mbit gorunuyorsa arayuzde, o vakit once modeminizi bi kapatip acin. sayet hala 1 mbit gorunurse ttnet i arayip durumu anlatin. santraliniz desteklemiyor derlerse bir bardak su icin.
  • entrapmen  (17.01.11 15:19:09) 
Usb modemde 1Mbit, öbür tip modemimde 100Mbit olarak görünüyor.

Ttnet'ten işlemleri hallettik diyorlar, geçeli baya da oldu zaten ama hiçbir zaman 1Mbit'in üzerinde bir hız görmedim.

Santral desteklemiyor diyorlar ama benim tarifem en az 1Mbit'i garanti ediyor. Bunlar onu bile veremiyorlar. Yapılabilecek bir şey var mı?
  • colg fusion  (17.01.11 15:29:49) 
Bize de aynısı olmuştu, santral uzak deyip kabullenmiştik.Bir kaç ay sonra abonelik ile ilgili bir durum için aramıştık, tesadufen konuyu da sorduk daha sonra hızımız 7mbit civarına çıkıverdi. Bence arayın ve peşini bırakmayın.


  • greenplease  (17.01.11 15:40:29) 
güzel kardeşim...

internet hattının bağlı bulunduğu santrali öğren... (genelde evine en yakın santral olur) daha sonra santrale git derdini anlat; "abi benim ev sizin buraya ne kadar mesafede acep?" diye sor...

misal ben bugün konuştum benim evim santrale 536 metre uzakta; en azından santralle ev arası kablo bağlantısı o kadar... 16mbit'e geçmiştim ama modem arayüzünden 14 anca görünüyordu; derdimi anlattım... adam baktı "abi senin dslam kaldırmayabilir, senin hatta başka dslam'a geçireyim ordan portunu açayım" dedi... yaptı da... eve gidince görcez artık...

sende benim gibi yap, işini santralle hallet... illa ki yardımcı olacak birilerini bulursun...
  • mortar  (17.01.11 15:41:15) 
benim de ilk açıldığı hafta dediğiniz gibiydi sonradan düzeldi 7ye çıktı.


  • manfool  (17.01.11 15:41:34) 
Tamamdır, aramaya başladım bile. Meşgul çalıyor gerçi 4440375, (eheh sabır.) teşekkür ederim cevaplar için.


  • colg fusion  (17.01.11 15:58:44) 
ben santralin orda oturuyorum kimse nete girmezken 550 leri görüyorum. normalde dl yaparken 300-350 ler. 8 mb çok büyük hikaye yani. ama 8 diye 0,8 ile bağlansam yıkarım orayı :)


  • atmosphere  (17.01.11 16:40:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.