[]

garanti bankası kullanılabilir bakiye olayı?

şimdi yeni bir hesap açtım. açıldıktan sonra da 1500 lira para yatırıldı hesaba. 1 aydır hiç dokunmadım. ama geçen paracard ile atmden para çekmek isterken bi baktım 1551 lira görünüyor kullanılabilir bakiye. üstelik otomatik ödeme talimatı verdiğimden kelli telefon ve adsl'yi de çekmiş olmaları lazımdı. ben 1500 liranın altnıda beklerken üstünde bir para görmek şaşırttı. nedir bunun olayı?




 
sanırım elma hesabı açılmış. hesapta 2 bakiye görüyorsanız.

1.elma bakiye
2.kullanılabilir bakiye. şeklinde.

demek oluyor ki, her hesaba para girdiğinde elma hesap, bir miktarını değerlendirmek için kendine alıyor.

eğer böyle bir olay varsa. kullanılabilir bakiyede görülen tutar. hesabındaki mevcut parayı gösteriyor. yani hepsini kullanabilirsin.
  • crue  (17.01.11 10:37:34) 
1500 liranın 1 ayda 1551 lira olması mümkün değil elma hesabıyla. hesap hareketlerinden incele bakalım hesaba giren çıkan ne var. bir de mesela öğrenciyken hesabım olan banka -100 TL'ye kadar bakiye kullanma hakkı veriyordu bana. pek muhtemel değil ama bunun gibi bir durum da söz konusu olabilir.


  • cakabo  (17.01.11 10:53:43) 
garantinin 200 lira nakit para zımbırtısı var. senin para yatmış, sonra ordan bi miktarını ödemeler için çekmişler. kullanılabilir bakiye dediği de, senin şu kadar paran var ama biz sana bu kadarını kullanmana izin veriyoruz köftehor demek. yani 1551-200= senin paran.


  • bika  (17.01.11 12:57:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.